Apple, iPhone 13 Serisinde Yer Almayan Bir Özellik Sebebiyle Kullanıcıların Tepkisini Çekiyor

iPhone 13 serisinde yer almayan bir özellik kullanıcılardan tepkilerin ve soruların yükselmesine yol açtı. Önceki iPhone modellerinde olan bu özelliğin iPhone 13 serisinde neden olmadığıysa henüz bilinmiyor.

Teknoloji devi Apple, bugün haber başlıklarında artırılmış gerçeklik setindeki bazı olası sorunlardan dolayı çıkış tarihini erteleyeceğine dair söylentilerle gündeme gelmişti. Şimdiyse iPhone 13 kullanıcılarının oldukça rahatsız olduğu bir konuyla tepkilerin hedefinde. Apple cihazlarla ilgili yaptığı haberlerle bilinen 9to5Mac adlı internet sitesinden elde edilen bilgilere göre iPhone 13 kullanıcıları, cihazın önemli bir özelliğine ulaşamıyor.

9to5Mac, uzun bir süredir iPhone 13 kullanıcılarının telefon görüşmelerinde kullandığı ‘aktif gürültü engelleme (noise cancelling)’ özelliğini bulamadıklarını belirtiyor. Telefonun Erişilebilirlik ayarlarından aktif hale getirilen özelliğin ilk başta bir hata sonucu yer almadığı düşünülüyordu. Ancak son bilgilere göre Apple, bu özelliği bilerek kaldırdı.

Bir çözüm üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor: 

iphone 13 gürültü engelleme

Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Apple Support ile iletişime geçen kullanıcıların aldıkları cevaplar konuya ilişkin daha net bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı. Apple, bu özelliğin bilinçli olarak kaldırıldığını ve iPhone 13 serisi akıllı telefonlarda ‘aktif gürültü engellemenin’ yer almadığını açıkladı. Şirket, şu ana kadar gelen tepkilere yönelik bir açıklama yapmadı. Buna ek olarak özelliğin neden kaldırıldığı da henüz kesin değil.

Kullanıcılar, İPhone serisinin önceki modellerinde yer alan bu özelliğin iPhone 13 serisinde olmamasını anlayamasa da ‘dagocarlito’ adlı bir Reddit kullanıcısı, bunun iOS 15’ten kaynaklanan bir problem olduğunu ve Apple’ın bir çözüm üzerinde çalıştığını iddia etti. Ancak şirketten bu yönde herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil. iPhone 13 kullanıcıları okurlarımız, bu özelliğin yokluğunu siz hissettiniz mi? Gürültü engelleme özelliği olmaması satın alma sürecinde kararınızı etkiler mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak :
https://9to5mac.com/2022/01/15/apple-support-says-iphone-13-models-dont-support-noise-cancellation-feature-available-in-previous-iphones/

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
China Establishes First Fast-Charging Association: A Standard Will Be Established thumbnail

China Establishes First Fast-Charging Association: A Standard Will Be Established

Çin’de hızlı şarj teknolojisinde bir standart oluşturmak ve elektrik israfının önüne geçilmesi için Terminal Endüstrisi Derneği kuruldu. Günümüzde çoğu cep telefonu ve akıllı elektronik cihazlar için hızlı şarj olmazsa olmaz bir özellik haline geldi. Xiaomi, Huawei gibi Çin merkezli şirketler başta olmak üzere pek çok üretici hızlı şarj teknolojisinden yararlanıyor. Ancak elektronik cihazlarda her zaman…
Read More
Should You Swab Your Throat for a Rapid COVID Test? thumbnail

Should You Swab Your Throat for a Rapid COVID Test?

Photo: Basilico Studio Stock (Shutterstock)At-home rapid tests for COVID-19 instruct you to stir a cotton swab inside each nostril before sliding the swab into its little testing tube or card. But some people have posted pictures on social media comparing a negative at-home nasal swab with a positive at-home throat swab, and even some experts…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share