Copil de 13 ani, salvat de neurochirurgii din Iași după ce a fost diagnosticat cu o tumoră rară. Intervenția chirurgicală a durat 5 ore

Un copil de doar 13 ani a fost diagnosticat de medici cu o tumoră foarte rară, numită „fratele care nu s-a născut”. Din fericire, a fost salvat în urma unei intervenții chirurgicale care a avut loc la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Copil salvat de neurochirurgii din Iași

Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a declarat că intervenția chirurgicală a fost una extrem de complexă și a durat 5 ore. Din fericire, medicii au reușit să-l salveze și au eliminat tumoarea din cavitatea creierului.

„Este vorba despre de o operaţie complexă pe creier, finalizată cu succes. Copilul de 13 ani s-a adresat iniţial Spitalului de Pediatrie din cauza unui sindrom de hipertensiune intracraniană. El avea dureri de cap, vărsături şi tulburări de mers. Examenele imagistice au arătat prezenţa unei tumori la nivelul cavităţii creierului, o tumoră intraventriculară şi hidrocefalie, adică dilataţia acestor cavităţi. S-a intervenit chirurgical, plasându-se un drenaj ventricular extern, pentru a diminua din această presiune.

După aproximativ cinci zile, starea copilului s-a agravat din punct de vedere neurologic şi a fost transferat în urgenţă în spitalul nostru, unde a doua zi a fost supus unei intervenţii chirurgicale laborioase şi s-a reuşit rezecţia integrală a tumorii din cavităţile creierului. Rezultatul anatomopatologic a fost de teratom de glandă pineală, adică o tumoră embrionară numită şi «fratele care nu s-a născut»”, a declarat Lucian Eva, coordonatorul echipei medicale care a efectuat intervenţia chirurgicală.

Cât de rari sunt aceste tumori

Dr. Lucian Eva a mai adăugat faptul că asemenea tumori sunt rare, fiind cuprinse între 0.5 și 3% din toate tumorile cerebrale. Din fericire, starea copilului este una bună după operație. Medicii spun că va exista o perioadă de vindecare, însă se află în afara oricărui pericol.

„De obicei au o evoluţie gravă pentru că poziţionarea lor din punct de vedere anatomic este destul de dificil de abordat şi rezecţia lor. Copilul este bine în momentul de faţă, a remis toate deficitele motorii pe care le avea, urmând să fie externat şi evaluat în fiecare an imagistic. În principiu îl putem considera vindecat. Va urma o perioadă de recuperare, dar lucrurile au evoluat mult mai bine decât ne-am aşteptat şi noi ca şi echipă chirurgicală”, a declarat Lucian Eva.

Totodată, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a mai precizat că aceste tumori sunt din ce în ce mai frecvente în rândul copiilor.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Comment bien gonfler ses pneus de vélo thumbnail

Comment bien gonfler ses pneus de vélo

Bien gonfler ses pneus de vélo (électrique ou mécanique) n’est pas très difficile, à condition de connaître la manipulation. Nous vous l’expliquons dans ce tutoriel en quelques étapes simples, avec des valves Schrader, Presta et des pompes à main et à pied. Gonfler des pneus de vélo, voilà une tâche qui n’a rien de sorcier.…
Read More
Posta Romana Deserveste 6 Milioane de Adrese Postale din Tara thumbnail

Posta Romana Deserveste 6 Milioane de Adrese Postale din Tara

Posta Romana transmite o informatie foarte interesanta pentru milioane de romani din toata tara, iar asta deoarece compania nationala de stat deserveste nu mai putin de 6 milioane de adrese postale la nivelul intregii tari, o cifra cu adevarat impresionanta, care ne arata totusi cat de multi romani au nevoie de ele. “PoștaRomână în cifre…
Read More
Motivated by commerce, not conscience, Google bans ads for climate change consensus contradictors thumbnail

Motivated by commerce, not conscience, Google bans ads for climate change consensus contradictors

Google has decided not to run any ads alongside content that "contradicts well-established scientific consensus around the existence and causes of climate change". The decision impacts YouTube, advertisers, and publishers. It appears to be primarily a matter of commerce, rather than conscience: the adtech strangler vine has framed the decision as a change to its…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share