Harry a Meghan se vyjádřili k válce na Ukrajině. Pořádně to ale schytali

Mezi známé osobnosti, které podpořily Ukrajince ve válce s Ruskem, se přidali i vnuk královny Alžběty II. Harry a jeho manželka Meghan. Jenže za své prohlášení to pořádně schytali. Někteří fanoušci královské rodiny jim vyčítají, že by měli zůstat neutrální.

Ať Harry a Meghan udělají cokoliv, v očích některých fanoušků královské rodiny to vždycky bude špatně. Už ve čtvrtek jako první členové britské královské rodiny odsoudili ruskou invazi na Ukrajinu, ale i za to se na ně snesla vlna kritiky.

“Princ Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, a všichni ve společnosti Archewell stojíme za ukrajinským lidem při tomto porušení mezinárodního a humanitárního práva a vyzýváme světovou společnost a její představitele, aby udělali to samé,” napsal známý pár v prohlášení, které zveřejnil na stránkách své společnosti Archewell.

Ne všichni ale Harryho a Meghan za odsouzení ruské agrese pochválili. Někteří fanoušci královské rodiny je kritizují za to, že nezůstali nestranní.

“Není to proti královskému protokolu? Neměli by být nestranní, ostatně pořád je to princ,” napsal podle webu The News jeden uživatel twitteru. “Pokud chtějí komentovat politiku, tak by měl vrátit královně svůj titul,” přisadil si další.

​”Když něco komentuje coby vévoda a ona jako jeho partnerka, tak reprezentují část britské královské rodiny. To je nebezpečné a nezodpovědné,” nelíbí se jinému uživateli. Ostatní zase Harryho a Meghan obviňují, že se snaží zviditelnit.

Zatímco královna Alžběta II. i její syn Charles se řídí pravidlem přísné neutrality v politických záležitostech, kritikům Harryho a Meghan museli v sobotu pořádně zamotat hlavu princ William s manželkou Kate. I oni se totiž veřejně za Ukrajince postavili.

​Na svém twitterovém účtu zveřejnili příspěvek, v němž vzpomínají na to, že se v roce 2020 setkali s prezidentem Zelenským a jeho manželkou, od nichž se dozvěděli, s jakou nadějí a optimismem vidí budoucnost Ukrajiny.

“Dneska stojíme za prezidentem a všemi lidmi na Ukrajině v jejich odvážném boji za tuto budoucnost,” napsali William a Kate.

Drsný útok na vévodkyni Meghan od jejího vlastního otce (8/2021):

TN.cz

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
After Sarkozy's conviction, Castex brings him "friendship and affection" thumbnail

After Sarkozy's conviction, Castex brings him “friendship and affection”

POLITIQUE - Ils ont frayé ensemble dans les coulisses du pouvoir, et forcément cela laisse des traces. Ce jeudi 30 septembre, au soir de la condamnation judiciaire de Nicolas Sarkozy dans le cadre de l’affaire Bygmalion (pour laquelle l’ancien président a immédiatement fait appel), le Premier ministre Jean Castex lui a témoigné son soutien. ″À titre…
Read More
DK Shivakumar appears before ED in money laundering case thumbnail

DK Shivakumar appears before ED in money laundering case

For Quick Alerts Subscribe Now   For Quick Alerts ALLOW NOTIFICATIONS   | Updated: Friday, October 7, 2022, 13:36 [IST] New Delhi, Oct 07: Karnataka Congress president DK Shivakumar and his brother DK Suresh have been summoned by the Enforcement Directorate (ED) on Friday in connection with its ongoing money laundering probe into the operations
Read More
Police Call Two Burned in Elelim, Allegedly Done by a Group of People thumbnail

Police Call Two Burned in Elelim, Allegedly Done by a Group of People

Garis polisi. ©2021 Merdeka.com/bram salam Merdeka.com - Sekelompok orang diduga melakukan pembakaran di Elelim. Ada dua yang dilalap si jago merah. Peristiwa ini terjadijelang pelaksanaan pemungutan suara ulang (PSU) di Kabupaten Yalimo, Papua. "Memang benar ada kasus pembakaran dua rumah yang masing-masing memiliki empat pintu," kata Kapolres Yalimo, AKBP Hesman Napitupulu. Demikian dikutip dari Antara,…
Read More
In the next school year, newly recruited teachers in government-jinn schools must test the Basic Law. Other government-paid industries do not require primary school principals to pay attention to the decision criteria thumbnail

In the next school year, newly recruited teachers in government-jinn schools must test the Basic Law. Other government-paid industries do not require primary school principals to pay attention to the decision criteria

【明報專訊】明年9月起官津學校新聘教師必須通過《基本法》測試。昨日發表的《2021年施政報告》提出該新措施,政府消息指除了新入職教師,下學年起轉校任教的教師獲聘前亦要通過測試,至於通過測試所需分數門檻、教師是否只需考一次等要再商討。有小學校長說,公營學校教師由政府支薪,明白當局有權制訂教師入職要求,但其他一樣由政府支薪的行業卻不用應考《基本法》測試,他關注當局以何標準決定有關措施。 參考公務員試 料一年辦多於一次現時新入職教師需接受教育局舉辦的培訓課程,當中涵蓋《基本法》內容,而下學年(2022/23年)起官津學校新聘教師需通過《基本法》測試。消息指,考試由當局中央統籌,教育局會參考公務員事務局現時招聘公務員的《基本法》測試安排,包括其考卷模式及一年舉辦多過一次考試。在公務員事務局《基本法》測試,考生須在20分鐘完成15條多項選擇(MC)題,合格者需答對8題或以上。施政報告昨指會檢視為招聘公務員而設的《基本法》測試考核內容,並將《港區國安法》納入考核範圍。轉校任教需否再考試惹關注資助小學校長會名譽主席張勇邦說,公營學校教師由政府支薪,當局有權制訂入職教師要求。不過他說不少行業都由政府支薪,入職時卻不用應考《基本法》,他關注當局以何準則決定官津校新聘教師須應考該試,「係咪只係我哋(教育界)需要?」他又表示,有合約教師每年完約後或轉到新校任教,相關教師需否每年考試,冀當局提供更多詳情。教聯主席:認識基本法有利教學教聯會主席黃錦良稱,新聘教師須通過《基本法》測試屬無可厚非,對此表支持。他稱,教師教學生國情教育,自己卻對《基本法》毫無了解「說不過去」,認為教師正確認識《基本法》有利課堂教學及引導同學。訂教師操守指引 實例說明此外,2019年反修例風暴期間針對教師專業失德的投訴湧現,至今3名教師涉社會事件而被取消註冊,施政報告提出就教師操守提供清晰指引。消息稱當局會綜合處理教師操守個案的經驗,向教師提供實例,讓他們明白有何事要注意、不該做等,亦使學校領導層知道如何管理,指引亦能反映社會對教師的期望,惟當局不會以清單列明教師不能做的事,預料本學年公布官方指引。施政報告又提到要加強校監、校董、校長、教師和學生認識國安教育,消息稱今年起教育局邀請專業機構為校董、校監等學校管理層舉辦相關課程,「反應幾好」,未來會多辦此類課程,但暫毋須強制他們參與。(2021年施政報告)
Read More
Повернувся до Львова і зник: розшукують молодого чоловіка (ФОТО) thumbnail

Повернувся до Львова і зник: розшукують молодого чоловіка (ФОТО)

ОНОВЛЕННЯ: людину знайдено Правоохоронці розшукують зниклого 25-річного чоловіка, який мав прибути до Львова, однак не доїхав до місця проживання. Про це повідомляє «Варта1». Львівським районним управлінням поліції № 1 ГУНП у Львівській області розшукується зниклий Хома Микола Васильович, 1996 р. н., мешканець міста Винники, який 10.02.2022 р. повернувся до Львова з Калуша, Івано-Франківської області, однак…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share