‘Maskeler İşe Yaramıyor’ Diyen ABD’li YouTuber’ın Kanalı Askıya Alındı: Tepkisiyse Çok Sert Oldu

Sosyal medya platformları, küresel salgınla ilgili yanlış bilgilendirme yapan kullanıcıların hesaplarına yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. ABD’li bir politik yorumcunun YouTube kanalı da ‘kamuoyunu yanlış yönlendirdiği’ gerekçesiyle askıya alındı. Kendisinin e-posta ile gönderdiği tepkiyse bir hayli sertti.

2020 yılından bu yana dünyayı etkisi altına alan salgınla birlikte mücadele edilmesi gereken başka konular da ortaya çıktı. Doktorlar ve bilim insanları, Covid-19 salgınının önüne geçmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ederken aşı karşıtları ve kamuoyuna yanlış bilgi yayan ünlü figürler de salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Öyle ki, sosyal medya platformları da bu konuda daha kesin adımlar atıyor.

Takipçilerimizin hatırlayacağı üzere geçtiğimiz haftalarda aşı karşıtı ABD’li bir siyasetçi, Twitter üzerinden yaptığı ‘yanlış bilgilendiren’ paylaşımlar nedeniyle hesabının kapatılmasına sebep olmuştu. Dün de yine sağcı bir politik yorumcu olan Dan Bongino’nun 1 milyona yakın abonesi olan YouTube kanalı aynı sebepten dolayı askıya alındı.

YouTube’a çok sert sözlerle tepki gösterdi:

youtuber askıya alındı

Muhafazakar medya platformlarında oldukça ünlü bir figür olan Bongino, paylaştığı bir videoda ‘maskelerin işe yaramaz’ olduğunu söyleyerek salgının önüne geçmediklerini ifade etmişti. YouTube, platformun Covid kuralları çerçevesinde Bongino’nun kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek kanalını askıya alma kararı aldı. Bongino’nun tepkisi ise oldukça sert oldu.

Dan Bongino’nun Twitter hesabı Bongino Report, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla herhangi bir pişmanlık duymadıklarını çok açık sözlerle ifade etti. Kanalının askıya alınmasının ardından Bongino’nun YouTube’a gönderdiği e-posta da atılan tweet ile paylaşıldı.

Kendisi, platforma olan tepkisini şu sözlerle ifade etti:

“Sevgili Coco,

Tanıştığımıza memnun odum. YouTube’un kanalımı askıya aldığına dair bana gönderdiğin e-postayı aldım. Şaşırdığımı söylesem yalan olur. Sizin de içinde çalıştığınız baskıcı, özgür ifade karşıtı, düzmeceyle dolu bir bataklık olan platformun bizi susturmasını her an bekliyorduk. Ancak kanalımda da birçok kez söylediğim gibi ben bu anın gelmesini bekliyordum.

Neyse ki ben, özgür ifadeye saygı duyan Rumble adlı video platformun yatırımcılarından biriyim. Aslına bakarsanız, Rumble’da sizin dandik platformunuzdan iki kat daha fazla takipçiye sahibim. O yüzden size teklifim şu şekilde olacak ve HİÇBİR şekilde pazarlık kabul etmiyorum. ‘Askıya alma’ süreci bittikten hemen sonra maskelerin neden salgının önüne geçmede hiçbir işe yaramadığına dair içerikler yayınlayacağım. Sıkıyorsa bir şey yapmaya kalkın.

Saygılarımla, kıçımı öpün. “

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? YouTube ve Twitter gibi platformlar bu yaptırımlarında haklılar mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak :
https://www.forbes.com/sites/nicholasreimann/2022/01/14/youtube-suspends-fox-news-host-dan-bongino-for-covid-disinformation/?sh=2ea2b13b3506

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Best Testosterone Supplements: 5 Top Products thumbnail

Best Testosterone Supplements: 5 Top Products

This article contains affiliate links to products. We may receive a commission for purchases made through these links.Low testosterone is a condition that impacts millions of men each year. While low T is most commonly seen in men over the age of 40, it can be diagnosed in those who are younger as well. According…
Read More
Should You Turn At The Beginning Of The Road?  Metaverse Could Upgrade Internet Perversion thumbnail

Should You Turn At The Beginning Of The Road? Metaverse Could Upgrade Internet Perversion

Teknoloji devleri sanal evren projeleri için milyarlarca dolar değerinde yatırım yapmaya devam ederken uzmanlar, önemli güvenlik tehditlerine dikkat çekiyor. Metaverse, sanal ortamın sapıkları için ‘cennet’ olabilir mi? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte içinde bulunduğumuz ortamlar da giderek daha da farklılaşmaya devam ediyor. Akıllı telefonların ilk piyasaya sürülmesinin ardından insanlar adeta sosyal medya platformlarına akın etmişti. İnteraktif deneyim…
Read More
Other Foods You Should Dry in a Salad Spinner thumbnail

Other Foods You Should Dry in a Salad Spinner

Photo: metamorworks (Shutterstock)After I lost my salad spinner in the divorce, I resisted replacing it for several years. I was in the habit of buying pre-washed leaves for my salads—and living in a tiny studio apartment—so a bulky, dedicated drying device for greens didn’t seem like a necessity.But then I moved into a house and…
Read More
Océan : le rôle des écosystèmes profonds dans le captage du carbone thumbnail

Océan : le rôle des écosystèmes profonds dans le captage du carbone

Les profondeurs abyssales des océans abritent une biodiversité largement supérieure à celle du plancton et des écosystèmes peu explorés abritant les archives fossiles les plus riches de la Terre. C'est ce sur quoi ont travaillé des chercheurs, lesquels alertent sur le rôle des écosystèmes marins profonds dans le processus clef de la pompe à carbone océanique. À l'heure du changement climatique, de l'exploitation…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share