Nadal prvým finalistom dvojhry na AO, Dodig s Mladenovičovou víťazmi mixu

Ruský tenista Daniil Medvedev sa teší po víťazstve nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom.
Foto: TASR/AP/Hamish Blair

Ruský tenista Daniil Medvedev bude súperom španiela Rafaela Nadala vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom Australian Open v Melbourne. V druhom semifinále zdolal ako turnajová dvojka nasadenú štvorku Gréka Stefanosa Tsitsipasa 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1.

V prípade nedeľňajšieho triumfu by sa stal prvýkrát svetovou jednotkou. Na poste lídra rebríčka ATP môže vystriedať Srba Novaka Djokoviča, s ktorým vlani neuhral v dueli o titul ani set.

Na začiatku zápasu si Medvedev i Tsitsipas suverénne vyhrávali svoje podania. Za stavu 4:4 mal vlaňajší šampión US Open k dispozícii štyri brejkbaly, ani jeden však nepremenil a o prvom sete napokon rozhodol tajbrejk. V jeho úvode viedol Tsitsipas 4:1, no Medvedev vyrovnal a v koncovke slávil úspech. Za stavu 6:5 premenil prvý setbal, keď forhend z rakety Gréka skončil za základnou čiarou.

Tsitsipas sa rýchlo zmobilizoval, hneď na začiatku druhého dejstva zobral Medvedevovi servis a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. V šiestom geme síce prišiel o podanie, za stavu 4:4 však po Medvedevovej dvojchybe opäť súpera brejkol a šancu vyrovnať na 1:1 na sety už z rúk nepustil.

Medvedev sa u empajrového rozhodcu sťažoval, že Grék dostáva od svojho otca Apostolosa Tsitsipasa nepovolený koučing. Na začiatku tretieho setu stratil koncentráciu a Tsitsipas sa dostal k dvom brejkbalom, Medvedev ich však odvrátil. čo ho povzbudilo.

Za stavu 5:4 proti podaniu Tsitsipasa sa vďaka sérii winnerov dostal do vedenia 40:0 a druhý setbal premenil. Medvedev bol na koni, vo štvrtom dejstve dvakrát prelomil Tsitsipasovo podanie na 4:1 a nadviazal na triumf nad Grékom z vlaňajšieho semifinále Australian Open.

„Zlomový bol úvod tretieho setu, v ktorom som odvrátil dva brejkbaly. To ma nakoplo. Po strate druhého dejstva som vypenil a zbytočne stratil koncentráciu, bola to chyba, no našťastie som sa cez to dostal. V závere tretieho setu mi vyšlo pár obhodení, čo mi dodalo veľa energie i sebavedomia. Už sa teším na finále. Pokúsim sa Rafovi odplatiť prehru z finále US Open z roku 2019. Vtedy to bol päťhodinový päťseťák. Určite bude nedeľňajší zápas sledovať aj Novak Djokovič. Rafa nastúpi s vidinou zisku rekordného 21. grandslamového titulu, no pokúsim sa podať maximálny výkon a zvíťaziť,” povedal Medvedev v pozápasovom rozhovore.

muži – dvojhra – semifinále:

Rafael Nadal (Šp.-6) – Matteo Berrettini (Tal.-7) 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

Daniil Medvedev (Rus.-2) – Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1

Dodig s Mladenovičovou víťazmi miešanej štvorhry

Chorvátsky tenista Ivan Dodig s Francúzkou Kristinou Mladenovičovou sa stali víťazmi miešanej štvorhry na grandslmaovom turnaji Australian Open. Vo finále zdolali ako nasadené päťky austrálsky pár Jason Kubler, Jaimee Fourlisová 6:3, 6:4 a získali prvý spoločný titul v mixe.

Dodig vlani v Melbourne triumfoval v mužskom debli po boku slovenského reprezentanta Filipa Poláška. Na konte má spolu už šesť grandslamových titulov vo štvorhre, v mixe sa tešil predtým dvakrát na Roland Garros a raz vo Wimbledone. Na Roland Garros 2015 vyhral v mužskej štvorhre po boku Marcela Mela.

Francúzsko-chorvátsky pár Kristina Mladenovičová (vpravo) a Ivan Dodig pózujú s trofejou po zisku titulu na grandslamovom turnaji Australian Open.

Francúzsko-chorvátsky pár Kristina Mladenovičová (vpravo) a Ivan Dodig pózujú s trofejou po zisku titulu na grandslamovom turnaji Australian Open. Foto: TASR/AP/ Andy Brownbill

Pre Mladenovičovú je to druhý triumf v Melbourne Parku v mixe, v roku 2014 uspela s Danielom Nestorom. Na Australian Open vyhrala aj ženskú štvorhru v rokoch 2018 a 2020. Celkovo má už osem grandslamových titulov.

mix – finále:
Ivan Dodig, Kristina Mladenovičová (Chor./Fr.-5) – Jason Kubler, Jaimee Fourlisová (Austr.) 6:3, 6:4

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Stranded: Alien Dawn Celebrates With New Accolades Trailer thumbnail

Stranded: Alien Dawn Celebrates With New Accolades Trailer

Adapt and Survive  It’s time to become the heart of a survival story. Only in this story, players find themselves on a planet far, far, from Earth. Of course, this story in itself is worthy of praise, and praise it has received. Today, Frontier Developments is excited to reveal a new accolades trailer for their
Read More
Assassinato de Lula deve ser levado a sério, ainda que sem alardes thumbnail

Assassinato de Lula deve ser levado a sério, ainda que sem alardes

Há um assunto que precisa ser falado dentro da esquerda brasileira, mesmo sendo incômodo e para alguns até exagerado neste momento: uma possível tentativa de assassinato contra o ex-presidente Lula. Quem levantou a lebre e resolveu dar início a essa discussão foi Joaquim Barbosa, ex-ministro do Supremo Tribunal Federal (STF). É indiscutível que Lula lidera…
Read More
Naughty Dog sluit nieuwe Uncharted-game niet uit thumbnail

Naughty Dog sluit nieuwe Uncharted-game niet uit

We hebben je een e-mail gestuurd! Ga naar je inbox om je mail adres te verifiëren en je registratie te voltooien. Oops… er ging wat mis. Ons team heeft een bericht gehad en is het probleem aan het verhelpen. Probeer het op een later tijdstip nogmaals. Hoera, je account is nu geactiveerd! Veel plezier! Communitie…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share