Shrnutí zahraničních dojmů z Total War: Warhammer 3

Právě dnes padlo embargo na novinářské dojmy z preview buildu pravděpodobně nejočekávanější strategické hry letošního roku, takže jsme zalovili v zahraničních médiích a nabízíme zprostředkované dojmy i ukázky z hraní zahraničních kolegů.

Windows Central: svoboda a potenciál RPG prvků

Při budování Total War: Warhammer 3 mělo studio Creative Assembly naprostou důvěru ze strany mateřské firmy značky Warhammer, Games Workshop. Je to patrné na první pohled, ale hlavní spisovatel hry Andy Hall se tím stejně pochlubil: „Pojďme zabít boha. To nejspíš není něco, co si může dovolit ledasjaký licencovaný produkt.“ Řeč je o medvědím bohovi Ursunovi, který utržil smrtící ránu a je nyní uvězněn Be’lakorem, prvním princem démonů. Smrtelné bolesti Ursuna zablokovaly cestování do a z Realm of Chaos, s výjimkou specifických trhlin (Rifts). To odstartuje válečné tažení v příběhové kampani, protože Kislev chce uzdravit svého boha, Kathai od něj potřebuje informaci, síly Chaosu chtějí jeho moc a Ogrové mají prostě hlad, přičemž bůh zní docela jako pochoutka.

Bez ohledu na jejich cíle, každá frakce musí nahromadit moc, aby mohla porazit Be’lakora. Za tímto účelem musí nejprve porazit šampióna každého z bohů Chaosu, využívajíce přitom trhlin vytvořených umírajícím Ursunem. Při tvorbě této kampaně se tvůrci snažili vyhnout problémům z Eye of the Vortex kampaně druhého dílu, kde hráč vyloženě musel obsazovat konkrétní území. Díky otvírání trhlin pro účel cestování má hráč dostatek varování a svobody při rozhodování, jak se ke každé z nich chce postavit, přičemž je jasně řečeno, že ignorace trhliny přinese příval sil Chaosu.

Během preview měli novináři šanci hrát za dvě z různých stran konfliktu: Severní Provincie – což část Cathay pod vládou Miao Ying, přezdívané Storm Dragon. A druhou hratelnou frakcí byli Démoni Chaosu pod velením tajemného Prince démonů. Hra za obě frakce byla zábavná, ale ta druhá z nich představuje zřejmě největší pokrok pro celou sérii, který ze hry může udělat jeden z nejlepších PC titulů vůbec. Při hraní za Démony Chaosu se totiž hra promění v plnokrevné RPG: jejich princ totiž může získávat „laskavosti“ od všech čtyř temných bohů a je tedy na vás, jakou mu dáte podobu, schopnosti či výzbroj. Kombinací jsou miliony. Během svého tažení získáváte Démonickou slávu plněním misí a zasvěcování osad pro každého ze čtyř bohů, čímž odemykáte jednotlivé vlastnosti či výzbroj prince, ale také přístup ke konkrétním bojovým jednotkám. Samozřejmě si musíte pečlivě hlídat rovnováhu a případné slabiny svých voleb.

Vylepšení ale najdete u všech frakcí a vlastností hry, včetně diplomacie. Konečně můžete říct vetřelcům na vašem území, kteří vám nevyhlásili válku, aby vypadli – bez diplomatické penalty. Pokud vás nebaví vyjednávání o ceně, podržením tlačítka přimějete AI prostě říct konečnou cenu. K dispozici je prodej regionů, takže odpadá problém s osadou spojence, která vám brání v plném ovládnutí provincie. Ještě důležitější je schopnost postavit základnu ve městě spojenců – nejen že tak můžete spojence posílit, ale také můžete sami rekrutovat určité množství jejich jednotek. Při samotném boji zase vyniká lepší propracovanost dobývaných lokací, kde se už nejedná jen o kulisu za jednou zdí – základny mohou mít patra nebo různé vchody, včetně mostů apod. Za zmínku také stojí co-op až pro osm hráčů, včetně možnosti hromadné aktivace tahu zároveň, aby nebylo třeba na nikoho čekat.

PC Gamer: dobývání mapy

„Jakmile vstoupíte trhlinou do Realms of Chaos, věděli jsme, že je nemůžete dobývat jako tradiční mapu,“ říká designé kampaně Mark Sinclair: „Nemůžete prostě vstoupit do říše Khorna jako Kislev a začít tam obsazovat města nebo danit populaci. Takže jsme věděli, že pro tohle musíme vybudovat novou hratelnost“. vysvětluje tedy, že když vstoupíte do říše Slaanesh, musíte při sestupu na každou úroveň čelit nějakému pokušení – přičemž některá budou opravdu velmi lákavá. Jakmile je ale přijmete, budete z říše vykopnuti zase ven – sice se vámi vybranou odměnou, ale samozřejmě bez toho, pro co jste tam sestupovali původně. Pokušení budou věci jako velké bonusy k ekonomice, ale pokud je přijmete, tak riskujete, že se vaši protivníci dostanou do srdce dané říše dříve než vy.

Každá taková mapa je chráněná démonickým princem. Jeho porážkou a získáním jeho duše získáte přístup k vězení, kde trpí Ursun. Takhle to zní jednoduše, ale jednoduché to rozhodně není. Tyto říše jsou skrz naskrz nepřátelské, i vůči ostatním démonům. Když jednu takovou dobýváte, celá mapa je proti vám, nejen její konkrétní armáda. Pokud přežijete dostatečně dlouho, čeká vás finální bitva. Na rozdíl od tradičních bitev zde budete čelit vlnám nepřátel zatímco musíte udržet body na mapě, stavět barikády a povolávat dodatečné jednotky. Vedoucí designér bitev Jim Whitson k tomu říká: „Je to součást fantasy žánru – chtěli jsme posílit vertikalitu map a zabránit pocitu – aha, tohle rozložení znám, chodím vždy tudy – dosazení pestrosti v podobě barikád nebo bojových věží, které může hráč zapojit průběžně během bitvy a změnit tak její tok nebo ráz.“

Jelikož se jedná o závod, budete chtít vlastní armádu postupující skrz Realm of Chaos v každém tahu, což znamená rozdělit vaše jednotky po většinu kampaně. A pro dobývání říše Chaosu nejspíš budete chtít použít vaši nejlepší armádu. To přirozeně dopadne na vaši ekonomiku a učiní to ochranu vašeho teritoria ve fyzickém světě složitější. Je to extra vrstva napětí a komplexity, která zní slibně, ale zároveň by se mohla zvrhnout ve zbytečně stresující a tříštící pozornost hráče. Zda tomu tak je se ukáže až při hraní celé kampaně a tažení všemi čtyřmi říšemi, nicméně minimálně v ranných fázích hry jde zrádnou a napínavou novinku, která mění povědomý Total War zážitek v epické bojové tažení.

Hra vychází s českými titulky 17. února. Objednat si ji můžete v Xzone.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
ASUS falls in love with Owl launches RTX 3070 Noctua Edition graphics card thumbnail

ASUS falls in love with Owl launches RTX 3070 Noctua Edition graphics card

早前網上盛傳 ASUS 會推基於 Noctua (貓頭鷹)風扇的顯示卡,在今天終於成真! ASUS 正式宣佈推出 RTX 3070 Noctua Edition,成為繼 ROG Strix 及 TUG Gaming 外的一個全新系列。編輯部更向 ASUS HK 求證,表示該產品會於香港發售的好消息。 談及與 Noctua 的合作, ASUS ROG Ryujin 及 Ryujin II 系列水冷已在採用 Noctua 的風扇並受到各方好評。然而 Noctua 風扇以 120mm 大尺寸為主,如何應用在以 90mm 或 100mm 風扇為主的顯示卡是一個問題。為此顯示卡仍然只得採用 2 把 Noctua NF-A12x25 120mm 風扇, ASUS 更為此別造一款高身散熱模組以作配合。由於採用 2 把 120mm 風扇關係,所以 RTX 3070 Noctua…
Read More
Rapper Denis Solís asks for greater support for the cause for the release of Cuban political prisoners thumbnail

Rapper Denis Solís asks for greater support for the cause for the release of Cuban political prisoners

El rapero cubano Denis Solís, expreso político, pidió este lunes en redes sociales que no se bajara "el grito de libertad" por el artista Luis Manuel Otero, el músico Maykel Castillo (Maykel Osorbo), el periodista Esteban Rodríguez y el activista Luis Robles, todos en privación de libertad. Solís, quien se encuentra residiendo en Serbia desde finales…
Read More
GoPro slashes HERO11 Black price to just A$649.95, doubles the award cash prizes thumbnail

GoPro slashes HERO11 Black price to just A$649.95, doubles the award cash prizes

GoPro, the popular action camera manufacturer, has announced a significant price reduction on its camera lineup, bringing them back to pre-pandemic levels. The company aims to make its high-performance cameras more accessible to a wider audience. Effective immediately, customers can purchase GoPro cameras at lower prices both online at GoPro.com and through authorized retailers worldwide.
Read More
Telegram iOS update brings download manager, live streaming, and more thumbnail

Telegram iOS update brings download manager, live streaming, and more

Telegram has updated its app on iOS bringing new features to more easily manage downloads, new t.me pages, a new attachment menu, and more. The cross-platform messaging service is a popular app due to its enhanced privacy and encryption features. This update offers new tools for users to make the most of their messaging experience. Here’s…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share