Sok vezető egyszerűen nem akarja megérteni a kiberbiztonsági kockázatokat

Egyes felsővezetők homokba dugják a fejüket, amikor a kiberbiztonságról van szó, és lehet, hogy csak az hiz változást, ha a cégük egy kibertámadás áldozatává válik.

A felsővezetők azért teszik ki a vállalkozásokat a kibertámadások és az adatvédelmi incidensek kockázatának, mert nem értik a kiberbiztonsági kérdéseket, és egyes esetekben nem is akarnak megismerkedni a veszélyekkel – írja a ZDNet.

A Trend Micro kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint az informatikai döntéshozóknak mindössze a fele gondolja úgy, hogy az igazgatótanács tisztában van a kiberkockázatokkal. A megkérdezett 5321 IT-vezető 90 százaléka azt mondta, hogy az igazgatósági szinten nem figyelnek a kiberbiztonságra, mert más prioritásaik vannak, például a digitális átalakulás vagy a termelékenység javítása. Ennek eredményeképpen a kiberbiztonságot akadályként tekintik a preferált céljaik elérésében.

Ugyanakkor a vezetők jelentős kisebbsége egyáltalán nem próbál megismerkedni a kiberbiztonsággal. A kutatás szerint 26 százalékuk sorolható e körbe, míg 20 százalékuk egyszerűen nem akarja megérteni, hogy milyen kiberkockázatokkal kell szembenéznie a szervezetüknek.

A megértés hiánya feszültséget okoz az információbiztonsági csapatok és az igazgatótanács között, olyannyira, hogy az informatikai döntéshozók 82 százaléka állítja, hogy nyomás érte a kiberkockázatok súlyosságának kissebbítése érdekében az igazgatótanács előtt.

Közel egyharmaduk szerint ez állandó nyomásgyakorlás, ami azt jelzi, hogy sok igazgatóság inkább homokba dugja a fejét ahelyett, hogy a kiberbiztonsági problémákkal foglalkozna.

Csaknem kétharmaduk (62%) szerint az igazgatótanács csak akkor figyelne fel a kiberkockázatokra, ha a szervezetet támadás vagy adatsérülés érné, míg 61 százalékuk szerint akkor lenne kénytelen felfigyelni rájuk, ha az ügyfelek fokozott biztonságot követelnének. Ez arra utal, hogy a gyenge biztonságot miatti üzletvesztés kockázata az, ami végre figyelemre késztetheti a vezetőket.

De még ha az igazgatóságok és a vezetők aggódnak is a kibertámadások miatt, és a kiberbiztonsággal foglalkozó vezetőkkel is tárgyalnak a kérdésekről, a kockázatok részletezése és kezelésük módja még mindig nehézkesnek bizonyulhat, különösen, ha a vezetőknek kezdetben nincsenek kellő technikai ismereteik a témában.

Ezért létfontosságú, hogy az információbiztonsági csapatok a vezetők számára részletesen ismertessék a dolgokat, rendszeresen elmagyarázzák a problémákat, és ami döntő fontosságú, olyan módon, hogy a felsővezetők képesek legyenek megérteni.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts

Worker-focused AI Bill introduced by backbench MP Mick Whitley

Labour MP Mick Whitley has introduced a bill to regulate the use of artificial intelligence (AI) in the workplace, with the goal of creating “a people-focused and rights-based approach” to ensure all workers are better protected against deployments of the technology. Introduced by Whitley to Parliament on 17 May 2023 using the 10-minute motion rule –
Read More
Google Search On: Mum is coming faster than expected thumbnail

Google Search On: Mum is coming faster than expected

Im „Search On“-Livestream hat Google neue Features angekündigt, die in Q4 2021 oder Q1 2022 ausgerollt werden sollen. Überraschend: Dabei handelt es sich bereits um erste Implementierungen von Mum. Google hatte Mum erst im Mai angekündigt. Wann das Update erfolgen würde, dafür gab es noch keine konkretere Zeitangabe als „in den kommenden Monaten und Jahren“.…
Read More
Logitech MX Keys Mini, a small keyboard, can connect to 3 devices, price 3,400 baht thumbnail

Logitech MX Keys Mini, a small keyboard, can connect to 3 devices, price 3,400 baht

Logitech เปิดตัว MX Keys Mini คีย์บอร์ดขนาดเล็กกะทัดรัด ที่นำส่วนของ numpad ออก เหลือแต่แป้นพิมพ์ตัวอักษรและฟังก์ชันต่างๆ ในราคา 3,400 บาทในยุคปัจจุบันที่ผู้คนยังต้อง work from home กันอยู่ ประกอบกับกระแสการจัดจัดโต๊ะคอมที่แรง ทำให้มีอุปกรณ์ใหม่ๆ ที่น่าสนใจเกิดขึ้นจำนวนมาก และหนึ่งในอุปกรณ์ที่น่าสนใจคงต้องมีชื่อของคีย์บอร์ด MX Keys ของแบรนด์ Logitech อยู่ในนั้นแน่ล่าสุด Logitech เปิดตัว MX KeysMini คีย์บอร์ดขนาดเล็กกะทัดรัด ที่นำส่วนของแป้นพิมพ์ตัวเลข (numpad) ออก เหลือแต่แป้นพิมพ์ตัวอักษรและฟังก์ชันต่างๆ ทำให้มีขนาดที่เล็กลง และสะดวกในการพกพามากยิ่งขึ้น ลบภาพจำของคีย์บอร์ด MX Keys ที่เคยเห็นไปได้เลยถึงแม้จะตัดส่วนของ numpad ออกไป แต่ก็มีการเพิ่มสิ่งที่น่าสนใจอย่างปุ่มที่สามารถเรียกใช้งาน emoji จากปุ่มที่อยู่ในแถวปุ่มฟังก์ชัน เพื่อความสะดวกในการพิมพ์ emoji มากยิ่งขึ้น รวมไปถึงปุ่มที่ใช้สำหรับปิดเสียงไมโครโฟนได้โดยตรงจากคีย์บอร์ดการทำงานยังทำได้เหมือนกับ MX Keys รุ่นปกติ โดยมาพร้อมกับไฟแบ็คไลท์ ส่วนเรื่องอายุการใช้งานแบตเตอรี่นั้น…
Read More
What's Your Favorite Redemption Story? thumbnail

What’s Your Favorite Redemption Story?

Image: LucasfilmPeacemaker came to an end this week, and with it, the redemption story of John Cena’s DC antihero has come to a close. (Well, for now.) With this and The Suicide Squad, director/writer James Gunn has done for DC what he did for Marvel back in 2014 with the Guardians of the Galaxy: focus…
Read More
This 1955 Asimov short story denounces obsession with polls during elections thumbnail

This 1955 Asimov short story denounces obsession with polls during elections

Accueil Pop culture Littérature Cette nouvelle d’Asimov de 1955 dénonce l’obsession pour les sondages en période d’élections Une nouvelle d'Isaac Asimov dénonçait très tôt les dérives d'une démocratie sondagière où les sondages sont omniprésents en période électorale. Peut-être serait-il bon, alors qu'une période électorale tendue approche, de la relire. La prochaine élection présidentielle française est…
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share