Valeriu Gheorghita: Iesirea din Pandemie si Vestile Bune pentru Romani

Valeriu Gheorghita Iesirea Pandemie Vestile Bune Romani

Valeriu Gheorghita le-a vorbit romanilor din toata tara despre iesirea din pandemia de Coronavirus, aducand in discutie si vesti bune aduse de catre o serie de schimbari in ceea ce priveste perioada de carantina, aceasta fiind redusa pentru toata lumea, indiferent de statusul vaccinal.

Valeriu Gheorghita spune ca e probabil ca pandemia sa se incheie in curand, si sa intram intr-o faza de endemie, dar asta inseamna ca virusul va continua sa genereze infectari in randul oamenilor, chiar si grave, autoritatile acceptand doar faptul ca situatiile nu vor mai fi la fel de grave precum in trecut.

“Ne place sa credem ca situatia se va imbunatati, probabil ca virusul va intra intr-o faza endemica. Trebuie totusi sa spun ca a intra intr-o faza de endemie nu inseamna ca virusul e mai putin periculos, e doar o definitie epidemiologica prin care expertii accepta faptul ca virusul ramane in circulatie, dar el in continuare genereaza imbolnaviri, si vor aparea cazuri grave.

Eu cred ca nu va avea un impact semnificativ (n. red. reducerea perioadei de carantina) tinand cont de faptul ca izolarea este diferita. Evolutia bolii este diferita de la o persoana vaccinata la o persoana nevaccinata. Era inutil, practic, si ineficient, mai ales din punct de vedere medical, sa avem diferente intre perioada de carantina, din moment ce oamenii care se inecteaza fac acest lucru in aceste 5 zile.

Nu era rost, nu exista o justificare medicala pentru care sa facem aceasta diferentiere. Acestea sunt datele pe care le avem actual in conditiile variantei Omicron. Pentru celelalte variante lucrurile stateau diferit pentru existau diferente in functie de comportamentul bolii de la o persoana, la alta, in functie de statusul vaccinal al ei.

La momentul actual varianta Omicron a schimbat putin regulile, si stim ca susceptibilitatea la infectie este cumva apropiata intre cei nevaccinati, si cei vaccinati cu o prima schema, nu vorbim de booster, unde stim ca susceptibilitatea la infectare este redusa la jumatate.

Eu nu-mi dau seama cati oameni se vaccineaza doar pentru a avea o perioada de carantinare mai scurta, si nu as vrea sa intru intr-o zona de speculatie, ca sunt multi, sau putini, dar probabil ca exista un numar de persoane pentru care conteaza acest lucru, insa acum important e ca persoana vaccinata sta 5 zile, nu trebuie neaparat sa fac comparatie cu o persoana nevaccinata.”

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Share price falls, Guoan investigates Five9 shareholders veto Zoom acquisition thumbnail

Share price falls, Guoan investigates Five9 shareholders veto Zoom acquisition

Zoom 在今年 7 月提出以換股方式收購雲端客戶服務中心 Five9 ,不過已被後者的股東否決,交易告吹。最重要原因是 Zoom 股價大跌,促使否決交易,而這宗收購本來充滿變數,包括美國司法部介入國土安全調查、投票顧問公司 ISS 和 Glass Lewis 建議反對交易。收購不成,或影響 Zoom 拓展客戶服務業務的大計。 Zoom 提出每 1 股 Five9 換 0.5533 的 Zoom 股份,涉及金額 147 億美元收購。但隨著 Zoom 股價低走,交易溢價大幅貶值。自 Zoom 公布收購起,短短兩個月內股價已急瀉 28% ,令這宗收購的交易溢價僅 12.8% 。 該公司在 8 月底公布今年第二季業績利好,首次季度收入衝破 10 億美元。但同時指出,全球多國陸續恢復正常往來,減少視像會議的需求超乎預期。這令股價大跌。 Five9 股東聘用兩間投票顧問公司 Institutional Shareholder Services( ISS )和 Glass Lewis ,報告認為 Zoom 增長前景不再吸引,也基於此建議反對交易。 這亦代表 Zoom 首次超過…
Read More
Oppo pushes massive Find X6 Pro camera update thumbnail

Oppo pushes massive Find X6 Pro camera update

Oppo launched the Find X6 Pro earlier this year, and the phone remains officially sold by the company only in China. However, the device can easily be purchased through third-party retailers, and people that have done so have a reason for celebration. The Find X6 Pro units started receiving a software update that brings major
Read More
The craziest tech products seen at CES 2022 thumbnail

The craziest tech products seen at CES 2022

Estos son los seis inventos más extravagantes que hemos encontrado en el CES 2022, y quizás alguno hasta puedas comprar. Al comienzo de cada año se celebra el Consumer Electronics Show que en las últimas horas ha concluido presentando por el camino multitud de servicios y dispositivos electrónicos, la mayoría elementos vanguardistas y que es…
Read More
Mastercard launches  Cross-Border Services Express tool to modernize international payments thumbnail

Mastercard launches Cross-Border Services Express tool to modernize international payments

Mastercard  has launched a Cross-Border Services Express, a new tool that enables financial institutions to seamlessly set up international payments for their customers, including consumers and small and medium sized enterprises (SMEs), which have a strong need for improved cross-border payment capabilities. You Might Be Interested In The service complements Mastercard’s Cross-Border Services offering. It
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share