Держдеп розкрив основні пункти відповіді США на вимоги Росії

Посол США в Москві Джон Салліван передав письмову відповідь на російські пропозиції щодо гарантій безпеки. Про це пише «Інтерфакс-Україна», посилаючись на МЗС РФ.

Зазначається, що 26 січня заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко прийняв посла США в Москві Джона Саллівана. Під час зустрічі глава американської дипмісії передав письмову відповідь адміністрації США на раніше поданий російською стороною проект двостороннього договору про так звані «гарантії безпеки».

«Європейська правда», посилаючись на Ентоні Блінкена, пише, що у відповіді США дали чітко зрозуміти, що вони захищатимуть свої ключові принципи, які включають суверенітет України та її територіальну цілісність і право держав обирати їхні власні безпекові домовленості та союзи.

«Ми розглянули можливість взаємних заходів прозорості щодо розміщення позицій в Україні, а також заходи для збільшення довіри щодо військових навчань та маневрів у Європі», – додав він.

Блінкен наголосив, що США готові продовжувати діалог з РФ щодо тих областей, у яких, як і раніше, можлива співпраця. Він розраховує поговорити з міністром закордонних справ Лавровим найближчими днями після того, як Москва ознайомиться з відповіддю США.

З подібною заявкою щодо відповіді росіянам виступив і генсек НАТО Єнс Столтенберг. За його словами, «НАТО може обговорювати з Росією багато що, але ніколи не вказуватиме іншим державам, куди їм вступати».

Раніше США підкреслювали, що документ обов’язково враховуватиме позицію союзників і партнерів в Європі. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який ознайомився з відпвовіддю, розповів, що «позиція України врахована, і пропозиції, які Сполучені Штати надішлють Росії в частині України, не викликають наших заперечень». За його словами, Україна продовжує координацію із союзниками у протидії російській агресії, так і у підготовці відповідей США та НАТО на вимоги РФ.

Нагадаємо, що США неодноразово публічно відповідали на вимоги РФ. Білий дім був згоден вести перемовини щодо озброєння, скорочення кількості ракет тощо. Натомість відкидались усі вимоги щодо зміни складу НАТО, в тому числі головна – неприйняття України до Альянсу.

У Росії після того, як переговори з представниками США і НАТО в Женеві не прийшли до якогось підсумку, очікували письмових відповідей на російські пропозиції з безпеки. За інформацією The Washington Post, офіційні особи США попросили своїх російських колег зберегти документ у секреті. Водночас в адміністрації президента США переконані, що Кремль все одно може опублікувати відповіді на «гарантії безпеки».

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
English Teaching Forum 2018, Volume 56, Number 4 thumbnail

English Teaching Forum 2018, Volume 56, Number 4

This article carefully describes a professional-development option and shows teachers how they can apply it in their own contexts.  Format: Text AvailabilityEducative Curriculum Materials: A Promising Option for Independent Professional Development International Subscriptions: English Teaching Forum is distributed through U.S. Embassies. If you would like to subscribe to the print version of English Teaching Forum, please
Read More
Mostly calm on Paris streets, garbage still piled up thumbnail

Mostly calm on Paris streets, garbage still piled up

PARIS -- A smattering of protests against President Emmanuel Macron’s plan to raise France's retirement age from 62 to 64 took place Saturday in Paris and beyond, as uncollected garbage continued to reek in the streets of the French capital amid a strike by sanitation workers. Largely non-violent protests were held in various cities, including
Read More
Rameez Raja is angry when he says 'Rambo' thumbnail

Rameez Raja is angry when he says 'Rambo'

لاہور: پاکستان کرکٹ بورڈ کے چیئرمین رمیز راجہ مٹینگ کے دوران ریمبو کہنے پر برہمی کا اظہار کیا ہے۔ اے آر وائی نیوز کے مطابق چیئرمین پی سی بی صوبائی کوچز کے ساتھ ورچوئل میٹنگ ہوئی، جس کی اندرونی کہانی سامنے آگئی ہے۔ باسط علی نے مٹینگ کے دوران رمیز راجہ کو ریمبو کہہ کر…
Read More
Iskren Arabadjiev from the PP: High prices are a challenge for the ruling coalition thumbnail

Iskren Arabadjiev from the PP: High prices are a challenge for the ruling coalition

"Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме самочувствието, че управляваме, защото дойдохме със заявката за нулева корупция и действията ни от последните дни дават резултати", заяви в студиото на "Панорама" Искрен Арабаджиев - депутат от ПГ на "Продължаваме промяната" и председател на Комисията по труда и социалната политика в Народно събрание. "От…
Read More
Index Of News
Total
0
Share