“מאחורי כל עמוד טעינה יש המון טכנולוגיה”

כך אומר מנכ”ל דרייבז דורון פרנקל בראיון לאתר הידען *  דרייבז המפתחת “מערכת הפעלה” לניהול טעינת רכבים חשמליים נרכשה על ידי   חברת Vontier  החברה תמשיך לפעול באופן עצמאי בניהולו של פרנקל, שהוסיף בראיון גם כי החברה תכפיל את מספר עובדיה

חברת דרייבז (Driivz), ספקית פלטפורמת תוכנה לניהול טעינת רכב חשמלי הודיעה היום על רכישתה בידי Vontier, חברת טכנולוגיה תעשייתית גלובלית, המתמקדת בפתרונות תחבורה וניידות.

דרייבז תמשיך להתנהל כחברה בת עצמאית, בבעלות מלאה של Vontier, ובניהולו של המייסד והמנכ”ל דורון פרנקל.

עד רכישתה בסכום שלא פורסם, גייסה דרייבז כ- 33 מיליון דולר, מקרן ההשקעות של Vontier, Centrica, Ombu, INVEN ו- Volvo Group.

מנכ”ל דרייבז, דורון פרנקל אומר בראיון לאתר הידען כי למרות שהטענת מכונית חשמלית נראית כמו עניין פשוט, יש המון פעולות שצריך לבצע מאחורי הקלעים.

“היום כדי לתדלק מכונית עלינו לנסוע לתחנת דלק. את הרכב החשמלי נטען היכן שהוא נמצא -– בבית, בעבודה, בכל מקום. לפיכך עמודי הטעינה הופכים להיות גורם מרכזי וצריך לדאוג ליציבותם.

מצד אחד, עמודי הטעינה צריכים להתחבר לרכב עם פרוטוקולי תקשורת מיוחדים, ומצד שני הם לא מאד יציבים – יש בהם המון תקלות והמון תכונות שאפשר להשתמש בהן. אנחנו יודעים לנהל אותם מרחוק, לדוגמא לבדוק האם המטען עובד או לא. המערכות שפיתחנו יודעות לא רק לזהות את התקלות אלא גם לתקן מרחוק באמצעות מה שמכונה “ריפוי עצמי”.

“לנהגים אנחנו מספקים אפליקציה שתאפשר להם לדעת היכן עמוד ההטענה הקרוב, לשלם עבור הטעינה ועוד. הפתרונות שאנחנו נותנים למפעילים  מיועדים לשיפור הרשת עצמה וגם פתרונות לניהול אנרגיה, בילינג  ונדידה (כמו בסלולאר). כל הפתרונות  מקצה לקצה שמפעיל צריך על מנת לתפעל רשת טעינה ולהרוויח ממנה.”

איך מחייבים על טעינה בבית משותף?

“מעבר לפתרונות למפעילים ונהגים אנחנו מספקים פתרונות לאקוסיסטמס – ציי רכב, בתי מגורים משותפים, בתים פרטיים, עיריות, יצרני רכב… למשל, כשדייר מכניס מטען לבית משותף מי ישלם על החשמל? איך תיעשה החלוקה? גם בבנייני משרדים יש בעיה דומה, ומתווסף אליה הסיבוך של זמינות, כלומר  האם יש מספיק אנרגיה לכל המטענים בכל רגע נתון ,   ואם לא איך לחלק אותה בין הלקוחות השונים בבניין. למשל אצלנו בבניין בפארק הייטק יש שלוש קומות של חניה. אם בקומה מינוס אחד נגמר החשמל לרכב החשמלי, למשל, . המערכת שלנו יודעת כמה מכוניות אפשר לטעון במקביל והיא מחלקת את ההטענה בין המכוניות למשך היום, בהתאם לצרכים הספציפיים של הנהג – חזרה הביתה בסוף היום או נסיעות עבודה.

כשאין מספיק חשמל אנחנו יכולים לשלב סוללות אותן אנו מטעינים במהלך הלילה ופורקים בשעות היום.

משמעות המונח “מערכת הפעלה” היא פתרון תוכנה מקצה לקצה לכל השירותים שספק טעינה צריך לספק החל מהניהול האופרטיבי של חיוב החשבון, הפתרונות לנהגים, בתים משותפים, ציי רכב, עיריות וחברות תשתית של גז וחשמל, כאשר הלקוחות שלנו יכולים לבחור באיזה מודול מהמערכת הם ישתמשו.” מסביר פרנקל.

“חברות התדלוק נכנסות לתחום ההטענה משום שההערכה היא שהטעינה שתתבצע בתחנת דלק תהווה רק 3% מסך ההטענות, עוד כ-10% מהטעינות יבוצעו במקומות ציבוריים כמו למשל כחול לבן,

אנחנו היום פועלים בכל היבשות. הלקוחות הם ספקי טעינה כמו איזי גו, החברה הגדולה בארה”ב כמו גם המפעיל הגדול ביפן, בחטיבת המשאיות של וולוו ועוד. ענף הרכב עובר עכשיו תנועות טקטוניות. בעוד ברחבי העולם מכירות המכוניות החשמליות מתקדמות במהירות, כשיש מדינות כמו נורבגיה, שבה השנה כבר לא ניתן יהיה לקנות מכוניות מהדור הישן, וגם שאר אירופה וסין, ואפילו ארה”ב בה הכריז הנשיא ביידן על השקעה במערכות הטענת מכוניות חשמליות, בארץ ההתקדמות איטית מאוד.” פרנקל מעריך שהסיבה היא הכוויה שקיבלו בעלי המכוניות של בטר פלייס לאחר התרסקות החברה. “רק עכשיו רואים פעילות מצד משרד האנרגיה וחברת חשמל על מנת ליצור תשתית טעינה.  יש לנו לקוחות גדולים גם בישראל ואני מקווה שנוכל לסייע להם לסגור את הפער עם העולם.”

כמה עובדים יש לדרייבז?  

החברה מונה היום כ-70 עובדים ואנחנו צריכים להכפיל את המספר הזה בתחומים שונים של פעילויות פיתוח, ניהול מוצר וטיפול בלקוחות.

סוללה על גלגלים

השלב הבא במטרה לתרום להפחתת פליטות הפחמן יהיה שימוש במכוניות לצורך ויסות ייצור האנרגיה. ממילא אנחנו מאפשרים היום למערכת להחליט מתי לטעון כל מכונית, וכך אפשר לעשות גם ברמה הארצית, אבל בשלב הבא נציע גם את הכיוון ההפוך: העברת אנרגיה מהמכוניות לרשת החשמל ובכך לווסת את הצריכה ולחסוך הקמת תחנות כוח. בכך נוכל להקטין משמעותית את זיהום האוויר ולתרום את תרומתנו למאבק במשבר האקלים. יש לנו משימה לעשות את כדור הארץ ירוק יותר. זה מה שמניע את העובדים שלנו שיודעים שעבודתם גורמת לשינוי.

“Vontier מאמינה כי העשור הבא יביא עמו את השינויים המשמעותיים ביותר בתחבורה העולמית מאז המצאת המכונית. כיום טכנולוגיית תדלוק נקייה ויעילה הכרחית”, אמר מארק מורלי, נשיא ומנכ”ל Vontier. “רכישת דרייבז מאיצה את הרחבת הפורטפוליו ואת אסטרטגיית התחבורה החשמלית שלנו עם מנועי צמיחה לטווח הארוך. הרכישה תורמת ליכולתנו לנצל את ההזדמנויות העסקיות בשוק הגלובלי של תשתיות טעינה לרכב חשמלי. דרייבז מספקת טכנולוגיות מובילות בפלח השוק הצומח והרווחי של תוכנה לניהול רשתות טעינה. אנו שמחים להציע ללקוחותינו את התוכנה הטובה ביותר מסוגה שהיא אגנוסטית לחומרה, ואת היכולת להמשיך להשפיע על חוויית הצרכן.”

עוד בנושא באתר הידען:

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
The Most Important Climate Stories of 2023 Aren't All Bad News thumbnail

The Most Important Climate Stories of 2023 Aren’t All Bad News

December 27, 20236 min readIn 2023 climate news was a mixed bag: we saw unrelenting heat but also glimmers of hope of progress toward reducing greenhouse gas emissionsBy Andrea ThompsonA person rides a bicycle as heat waves shimmer, causing visual distortion, as people walk in “the Zone,” Phoenix, Ariz.’s largest homeless encampment, amid the city’s
Read More
More Than Meets the Eye: Hubble Misses Vast Amounts of Energy thumbnail

More Than Meets the Eye: Hubble Misses Vast Amounts of Energy

Credit: ESA/Hubble, A. Riess et al., J. Greene Meet NGC 5728, a spiral galaxy around 130 million light-years from Earth. This image was captured using Hubble’s Wide Field Camera 3 (WFC3), which is extremely sensitive to visible and infrared light. Therefore, this image beautifully captures the regions of NGC 5728 that are emitting visible and…
Read More
[Covid 19] Comment le prometteur outil de BioNTech et Instadeep mêle modélisation biostructurelle et IA pour repérer les variants à risque thumbnail

[Covid 19] Comment le prometteur outil de BioNTech et Instadeep mêle modélisation biostructurelle et IA pour repérer les variants à risque

Emilie Dedieu Publié le 20/01/2022à 14h00 Soyez le premier à réagir © NIAID Le système d’alerte permettant de détecter au plus tôt les variants à haut risque du SARS-CoV-2 présenté le 14 janvier par InstaDeep et BioNTech combine intelligence artificielle et modélisation biostructurelle. Baptisé Early Warning System, il a identifié au cours de l'an passé…
Read More
26 Thoughts About Critics thumbnail

26 Thoughts About Critics

We all face criticism online or in everyday life. However, everyone reacts differently to criticism. Some are great at it, while others become sad and sink deeper and deeper into their emotions. They start to bite themselves. Why is this happening? Maybe it depends on how we interpret statements about ourselves? Perhaps it depends on…
Read More
Index Of News
Total
0
Share