Remi Porta i Sportinga uz veliku tuču, Grujić promašio pobedu


Autor: Aleksandar Golubović


petak 11.02.2022.


23:22


Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Porta i Sportinga podelili su bodove 2:2 u derbiju 22. kola šampionata Portugala odigranom na stadionu “Dragao”.

Sporting je poveo već u osmom minutu golom Paulinja nakon što je ovaj fudbaler odlično skočio u srcu šesnaesterca i glavom zakucao loptu u mrežu.

U 34. minutu Nuno Santos je uvećao prednost gostiju iz Lisabona na 2:0 posle izvanredne povratne lopte Pabla Sarabije.

Delovalo je da je domaćin u nok-daunu i da će teško razbuditi do kraja meča, ali su samo četiri minuta kasnije smanjili rezultat.

Strelac je u 38. minutu bio Fabio Vijera pošto je odlično naciljao udarac nakon paralelnog pasa duž ivice šesnaesterca.

Ovaj pogodak rasplamsao je strasti na “Dragau” pa je u finišu poluvremena došlo do sukoba fudbalera dva tima kojem je prethodio žuti karton Pepea posle udaranja igrača Sportinga.

Već na startu drugog poluvremena Sebasjan Koates je isključen, a Porto je brojčanu prednost iskoristio tek u 78. minutu kada je Mehdi Taremi pogodio glavom za 2:2.

Ni finiš meča nije prošao bez tenzije, a jedan od pomoćnika Sportinga je u nadoknadi vremena isključen zbog neregularnog ulaska na teren.

Na kraju je Porto imao korner za pobedu, ali je golman Sportinga izvrsno skinuo udarac Marka Grujića i odbranio mu, što je bio uvod u tuču i potpuni haos na terenu.

Ovaj remi, u kojem je šansu u poslednjih nekoliko minuta dobio i Marko Grujić, više ide na ruku Portu koji je zadržao šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Sporting.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
France thumbnail

France

Equipe de France Espoirs Découvrez les cinq buts inscrits lors de la rencontre dont les deux bijoux signés Sofiane Diop et Rayan Cherki. Zapping Foot National Top 10 des vainqueurs de la Coupe Gambardella L'Équipe de France Espoirs vient de dérouler en qualification pour le prochain Euro (2023) en s'imposant largement 5-0 face à l'Ukraine.…
Read More
West Ham 1-0 Watford: Defeat was 'cruel' on Watford thumbnail

West Ham 1-0 Watford: Defeat was ‘cruel’ on Watford

Roy Hodgson says it will not be easy to win matches as Watford manager but feels Tuesday's defeat by West Ham at the London Stadium was "a little bit cruel". MATCH REPORT: West Ham 1-0 WatfordWatch highlights from the midweek Premier League games on Match of the Day from 22:35 GMT on Wednesday, 9 February…
Read More
Index Of News
Total
0
Share