Prijshistorie: van Samsung Galaxy S naar Galaxy S22

Weet jij nog wat de Galaxy S kostte uit 2010? De Samsung Galaxy S22-serie is onthuld en de dertiende generatie van high-end smartphones van de fabrikant. In dit artikel neemt Android Planet je mee langs de prijshistorie van de Galaxy S-reeks.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Prijshistorie Samsung Galaxy S: van 2010 naar 2022

De eerste Samsung Galaxy-smartphone zag in 2009 het levenslicht en was het eerste toestel van de fabrikant met Android aan boord. De eerste Galaxy S uit 2010 wordt gezien als opvolger en met deze telefoon introduceerde Samsung haar populaire high-end lijn.

Inmiddels zijn we maar liefst dertien generaties verder en in dit artikel vind je informatie over elk van die modellen, maar kijken we ook naar de prijzen van de afgelopen jaren.

Samsung Galaxy S – 2010

Samsung Galaxy S

Een scherm van 4 inch met een resolutie van 800 bij 480 pixels, 16GB interne opslag, 512MB RAM en een accu van 1500 mAh. Inmiddels kunnen we ons dat niet meer voorstellen, maar dat zijn de specificaties van de Galaxy S uit 2010. Het toestel bevatte een enkele 5 megapixel-camera en VGA-frontcamera. Het toestel werd in maart van dat jaar gepresenteerd en lag vanaf juni 2010 in de Nederlandse winkelschappen.

Samsung had er blijkbaar veel vertrouwen in, want de instapprijs lag op 599 euro, een prijs waar je tegenwoordig ongelooflijk veel meer voor krijgt qua hard- en software.

Vanafprijs: 599 euro

Samsung Galaxy S II – 2011

Samsung Galaxy S II

Een jaar later was het tijd voor de Galaxy S II met een iets groter scherm, meer werk- en opslaggeheugen en een grotere batterij. De camera’s waren verbeterd en natuurlijk was ook de nieuwste Android-versie van dat moment geïnstalleerd. We hebben het over Android 2.3 Gingerbread, waaroverheen de eigen TouchWiz-schil lag.

Vanafprijs: 599 euro

Samsung Galaxy S III – 2012

Samsung Galaxy S III

Een vrij grote stap zagen we bij de introductie van de Samsung Galaxy S III. Dit toestel beschikte namelijk over een ‘gigantisch’ scherm van 4,8 inch met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het ging weer om een amoled-scherm, iets wat ook al bij de vorige generaties aanwezig was. De batterij was maar liefst 2100 mAh groot en door de gebruiker te verwijderen. Handig, want zo kon je altijd een tweede accu meenemen.

Van de Galaxy S III zijn trouwens meerdere varianten op de markt gebracht om verschillende gebruikersgroepen te bedienen. Denk onder andere aan de goedkopere Galaxy S III Neo of kleinere S III Mini.

Vanafprijs: 699 euro

Samsung Galaxy S4 – 2013

Samsung Galaxy S4

De Galaxy S4 was een groot succes voor de fabrikant en ging meer dan 80 miljoen keer over de toonbank. Daarmee was het de populairste smartphone die ooit op de markt was verschenen. Het scherm werd weer een slag groter en natuurlijk werd alles onder de motorkap ook aangepakt. De smartphone had een full hd-resolutie die we zelfs tegenwoordig nog weleens tegenkomen en werd geleverd met Android Jelly Bean 4.2.2.

Net als bij de S3 kwamen er in de loop van het jaar ook allerlei andere versies van op de markt waaronder de S4 Active, S4 Zoom en de kleinere S4 Mini.

Vanafprijs: 699 euro

Samsung Galaxy S5 – 2014

Samsung Galaxy S5

We zijn aanbeland in 2014 en dat betekent dat het tijd is voor de Galaxy S5-lijn. In de fysieke thuisknop was een vingerafdrukscanner te vinden – net als bij de S4 en S III – en iets hips was de hartslagmeter. Door je vinger op de achterkant van het toestel te houden kon je deze meten. Een gimmick of niet, de prijs van de Galaxy S5 bleef gelijk ten opzichte van vorige generaties.

Vanafprijs: 699 euro

Samsung Galaxy S6 – 2015

Samsung Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 is nog steeds te koop, zowel nieuw als refurbished. Uiteraard is dat geen aanrader meer, maar een leuk feitje is het wel. Naast de normale S6 werden ook de S6 Edge en grotere S6 Edge Plus geïntroduceerd, met scherp afgeronde schermranden. Vooral met die twee laatstgenoemde modellen liet Samsung weer eens zien wat voor technieken en mogelijkheden zij in huis hadden.

Tevens was het tijd voor Android 5.0 Lollipop, een flink aangepaste TouchWiz-schil en meerdere updates in het verschiet. Ook zagen we optische beeldstabilisatie voor nog betere foto’s, was er plek voor een nano-simkaart en werd de resolutie van het scherm verhoogd naar 2560 bij 1440 pixels.

Vanafprijs: 699 euro

Samsung Galaxy S7 – 2016

Samsung Galaxy S7

In 2016 verscheen de Samsung Galaxy S7-serie en ook zagen we weer een Edge-model. Qua prijzen was er ook weinig vernieuwends te melden; die waren hetzelfde als we al enkele generaties hadden gezien. Meer megapixel is niet altijd beter en ook Samsung vond dat. In de S7 zagen we dan ook een camera van 12 megapixel, terwijl de S6-reeks nog een 16 megapixel-sensor aan boord had.

Vanafprijs: 699 euro

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S8 – 2017

Samsung Galaxy S8

Bij de Galaxy S8’s koos Samsung voor een heel nieuw en verfrissend design, waardoor ook het scherm langgerekter werd. Het instapmodel kreeg zo een diagonaal van 5,8 inch, maar was nauwelijks breder dan vorige modellen. Er was een irisscanner aanwezig, een nieuwe vorm van biometrische beveiliging. De vingerafdrukscanner verdween naar de achterkant van het toestel, voor veel mensen toch net niet helemaal de plek. Hij zat namelijk vlak naast de camera.

Vanafprijs: 799 euro

Samsung Galaxy S9 – 2018

Samsung Galaxy S9

De Galaxy S9 bevatte ook nog een scanner op de achterkant, maar die zat nu niet naast de camera, maar eronder. Uiteraard was dat model te verkrijgen in meerdere kleuren. Opvallend was het diafragma van de camera wat wat aangepast kon worden. Dat alles resulteerde in een lichte prijsverhoging van het instapmodel van 50 euro.

Vanafprijs: 849 euro

Samsung Galaxy S10 – 2019

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 verscheen in 2019 en weer zagen we verschillende versies verschijnen. Zo is er de betaalbaardere Galaxy S10e, maar zagen we ook een heus 5G-model. TouchWiz werd aan de kant geschoven voor One UI en die enkele camera op de achterkant van vorige generaties was verleden tijd. Zo kon je warempel fotograferen met meerdere camera’s en ook de fysieke vingerafdrukscanner verdween aan de achterzijde. Zo’n scanner vonden we namelijk achter het scherm.

Vanafprijs: 899 euro

Samsung Galaxy S20 – 2020

Samsung Galaxy S20

Geen Galaxy S11, maar een heel nieuwe naam. Samsung koos namelijk voor de Galaxy S20-naamgeving. Dat paste perfect bij het jaar waarin het toestel werd geïntroduceerd: 2020. Die gekozen naam is ook alweer enkele jaren in gebruik op deze manier, want dat zagen we ook bij de opvolgers in de vorm van de Galaxy S21 en S22.

Vanafprijs: 899 euro

Samsung Galaxy S21 – 2021

Samsung Galaxy S21

De stap van de Galaxy S20 naar S21 was een fijne voor veel mensen op het gebied van design. Onder andere het grote camera-eiland, wat vanuit de zijkant naar de achterkant, loopt viel op. Daarnaast is een prijsverlaging opmerkelijk te noemen, maar het gebeurde echt.

Het instapmodel kostte namelijk 50 euro minder dan het instapmodel van de Galaxy S20. Een keuze waar minder mensen blij mee waren is het vanaf dan niet meer meeleveren van oordopjes of een oplader, dit vanwege het milieu en transportkosten.

Vanafprijs: 849 euro

Samsung Galaxy S22 – 2022

Samsung Galaxy S22

Begin februari 2022 is de Galaxy S22-serie gepresenteerd, voorzien van de beste hardware en nieuwste snufjes. Ook zijn er weer drie modellen gepresenteerd in de vorm van de S22, S22 Plus en natuurlijk de Galaxy S22 Ultra. Die laatste is de eerste in de Galaxy S-lijn die ooit is uitgebracht met een geïntegreerde stylus.

Onze preview over deze toestellen staat inmiddels ook al online, de reviews verschijnen natuurlijk aankomende weken op Android Planet. Qua vanafprijs zien we geen verschil ten opzichte van vorig jaar en dat betekent dat je een S22 kunt aanschaffen vanaf 849 euro.

Vanafprijs: 849 euro

Meer nieuws over de Samsung Galaxy S22-serie:

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
NASA詹姆斯·韦伯望远镜“睁眼”看到第一颗星 并发回了一张自拍 thumbnail

NASA詹姆斯·韦伯望远镜“睁眼”看到第一颗星 并发回了一张自拍

经过多年的拖延、漫长的太空旅行以及复杂的部署过程,詹姆斯·韦伯太空望远镜已经宣告取得了初步胜利:机载设备启动后拍摄到第一颗恒星的图像被发回了地球。詹姆斯·韦伯望远镜是美国国家航空航天局、欧洲航天局和加拿大航天局的一个联合项目,它的任务是窥视宇宙的最初时代。 在它能够实现这一宏伟目标之前需要确保所有的系统都正常。在周五的简报中,NASA宣布韦伯"即将完成使用近红外相机(NIRCam)仪器对准天文台主镜的第一阶段,这一过程长达数月之久"。韦伯的主镜由18个镀金的六边形片段组成,需要一起工作,校准任务将确保NIRCam能够收集光线,然后让这些镜片中的每个镜片都能聚焦来自同一星源的星光,事实证明它成功了。在美国宇航局发布的包含一些看上去就像是马赛克的图像中,该望远镜“睁眼”后看到的第一颗星出现了18次。它可能看起来有点乱,但这表明韦伯正在按照既定方式运行。这颗星看起来随机地散落在这些图像上,这是因为镜片还没有对准。在接下来的一个月左右,团队将逐步调整反射镜,直到18个图像聚焦成一个单一的恒星。除了韦伯的第一颗星,NASA还分享了一张由NIRCam仪器内的特殊镜头拍摄的主镜自拍照,这对于团队而言精彩的奖励甜点,也是对一项没有专门配备自拍相机的任务的巧妙替代。"向太空发射韦伯当然是一个令人兴奋的事件,但对于科学家和光学工程师来说,这无疑是一个巅峰时刻,当来自恒星的光线成功地通过系统下到探测器上时,"韦伯项目科学家Michael McElwain说。对于地球上所有热爱天文学的人而言,这是韦伯在太空中早期的一个值得庆祝的时刻,但这只是一个较长过程的开始。韦伯的仪器仍在冷却,以保证进入它们的主要工作温度,镜片的调整也在持续进行着。最好的消息是来自韦伯的信息:到目前为止,一切都很好。
Read More
Scammers Are Using QR Codes to Plunder Parking Meter Payments thumbnail

Scammers Are Using QR Codes to Plunder Parking Meter Payments

Photo: Ben Hasty (Getty Images)Phishing schemes already litter the internet, and now they’re coming for our parking meters, too. San Antonio police were first to warn locals about the scam, which targets people trying to pay for their parking ticket via QR code. Authorities say people have started plastering their own QR codes onto the…
Read More
Starlink RV review: Changes the game for digital nomads thumbnail

Starlink RV review: Changes the game for digital nomads

Pros Superfast setup Respectable speed Few interruptions Cons Occasional lag Bulky dish No carrying caseI started seeing them around the marina a few months ago: rectangular dishes gazing skyward in some common prayer. You hear the whispers around the dock: "Did you get it yet?" You can almost feel the excitement in the air.Starlink has
Read More
Parisians say au revoir to shared e-scooters thumbnail

Parisians say au revoir to shared e-scooters

Citizens of Paris voted on Sunday to ban e-scooters from the City of Love, and Mayor Anne Hidalgo responded by promising that the fleets of rechargeable rentables would be gone come September. The outcome was overwhelming, with 89 percent of votes cast in favor of the ban, though only 103,084 of Paris's 1,382,322 registered voters
Read More
Vaccination against covid-19, subject in the series Las Fierbinți.  Surprise: what actor appeared in the role of the doctor thumbnail

Vaccination against covid-19, subject in the series Las Fierbinți. Surprise: what actor appeared in the role of the doctor

Vaccinarea anti-covid-19 a devenit subiect în serialul Las Fierbinți. Serialul a abordat, de-a lungul timpului, subiecte actuale, așa că acum a venit rândul unui subiect destul de controversat la noi în țară, vaccinul anti-covid. Surpriză în Las Fierbinți. Scena care i-a uimit pe telespectatori Campania de vaccinare anti-covid nu a avut un succes prea mare…
Read More
Index Of News
Total
0
Share