Smer plánuje do referenda zaradiť aj otázku o odchode do dôchodku

13. feb 2022 o 14:17 I Aktualizované o 14:51

Opozícia chce spustiť petíciu na vypísanie referenda aj o predčasných voľbách a obrannej dohode.

author

TASR, SITA

Externý prispievateľ
, Tlačová agentúra

Juraj Blanár.Juraj Blanár. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA. Zastropovanie veku odchodu do dôchodku bude pravdepodobne treťou otázkou v referende, ktoré pripravuje opozičná strana Smer.

V nedeľu to v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom potvrdil podpredseda parlamentu a Smeru Juraj Blanár.

Strana plánuje spustiť petičnú akciu na vyhlásenie referenda, v ktorom sa chce ľudí pýtať aj na obrannú dohodu s USA, ktorú 9. februára schválila Národná rada SR, či na otázku týkajúcu sa predčasných parlamentných volieb.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Blanár obhajoval Blahu

Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová uviedla, že odsudzuje útoky na poslancov parlamentu, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA.

Blanár sa stotožňuje s tým, aby boli zverejnené verejné informácie. Poukázal na skutočnosť, že to, čo zverejnil na sociálnej sieti jeho stranícky kolega Ľuboš Blaha, sú informácie, ktoré sa dajú nájsť na stránke Národnej rady (NR) SR.

Podľa jeho slov ide len o výsledok hlasovania poslancov a mesto, v ktorom žijú.

Remišová tvrdí, že poslanci Za ľudí nemajú zatiaľ žiadnu ochranu. Poukázala však na to, že mnohí z poslancov čelia útokom a nenávistným správam. Blanár však verí, že ľudia dokážu vyhodnotiť situáciu.

Obavy o suverenitu

Diskutujúci sa zaoberali aj témou obrannej dohody s USA. Blanár poznamenal, že dohoda bola pretlačená napriek nesúhlasu väčšiny obyvateľov.

Poukázal aj na zrušenú rozpravu v parlamente či to, že nebolo v pléne umožnené vyjadriť sa generálnemu prokurátorovi SR.

“Slovenská republika sa vďaka vám zbavuje suverenity. Slovenská republika sa vďaka vám zbavuje vzdušného priestoru, kde si môžu robiť Američania, čo chcú, doviezť si, čo chcú, a my to nemôžeme ani len skontrolovať, iba nás budú informovať,” povedal Blanár.

Remišová kritizovala generálneho prokurátora

Remišová odsúdila vyjadrenia generálneho prokurátora. “To, akým spôsobom generálny prokurátor pošliapal pamiatku obetí invázie sovietskych vojsk, je absolútne neakceptovateľné,” povedala. Podľa Blanára Slovensko takúto dohodu nepotrebuje.

Súvisiaci článok

Súvisiaci článok Krúpa má dojem, že Žilinkov prejav k dohode s USA vznikol v Rusku Čítajte 

Ministerka by zmenila zákon o prokuratúre tak, aby vo funkcii skončil Maroš Žilinka.

Blanár nechcel komentovať to, či by bol Žilinka dobrým kandidátom na prezidenta SR. Na otázku, či je minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO) dobrým ministrom, Remišová uviedla, že túto otázku otvorili aj na koaličnej rade.

Podľa Remišovej by si Juraj Šeliga (Za ľudí) mal rozmyslieť návrat na post podpredsedu parlamentu. Podpredseda Smeru sa nechcel vyjadriť, či by mal problém s tým, že by bol Milan Uhrík jedným z ministrov v budúcej vláde.

“Na stole budeme mať hodnoty, ktoré budeme chcieť presadzovať,” uzavrel.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
The upside of 8% mortgage rates? More inventory thumbnail

The upside of 8% mortgage rates? More inventory

If I had told you on Dec. 31, 2022, that mortgage rates would hit 8% in 2023, you would reasonably assume housing inventory would sky rocket higher, home prices would fall noticeably, and the number of price cuts would be higher year over year. Instead, the opposite has happened: home prices nationally hit an all-time
Read More
Súlyos baleset történt Hargita megyében thumbnail

Súlyos baleset történt Hargita megyében

Négy személy – köztük egy 1 éves gyermek – sérülésével járó baleset történt hétfőn Hargita megyében, Vasláb és Marosfő között.Fotó: romania24.roA katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint az egyik áldozatot műszaki mentősöknek kellett kiszabadítaniuk a megrongálódott gépkocsiból. A balesetben három felnőtt és egy 1 év körüli gyermek sérült meg. Az utóbbi áldozatot az anyjával együtt a gyergyószentmiklósi…
Read More
The infection did not stop Polish handball players from winning their first European Championship victory thumbnail

The infection did not stop Polish handball players from winning their first European Championship victory

Lrytas.lt Jan 14, 2022, 11:24 PM, atnaujinta Jan 14, 2022, 11:24 PM Prieš pirmąsias rungtynes smarkiai nukraujavo Lenkijos rinktinė. Prieš pat kelionę į Bratislavą buvo nustatyti du koronavirusu užsikrėtę rankininkai, kuriems teko likti namie, o trečiadienį patikrinus į Slovakijos sostinę atvykusius žaidėjus buvo gauti dar penki teigiami kovido testai. Šie įvykiai išmušė iš vėžių Lenkijos…
Read More
Greek pottery period geometric style thumbnail

Greek pottery period geometric style

Tento styl keramických nádob umožňuje hodně muziky za málo peněz. Stačí venkovská dílna a hrnčíř, který není úplné nemehlo, a může vzniknout dobře funkční a přitom pohledný výrobek. Nadaný mistr s lepším vybavením může styl rozehrát. Podle geometrického stylu jakožto znaku se často vyčleňuje jedna z prvních period řecké antiky. Po „temných stoletích“ Řecka (11. a…
Read More
Enes Kara's 'community home' reaction from CHP's Ali Mahir Basarir: 'It should be banned' thumbnail

Enes Kara's 'community home' reaction from CHP's Ali Mahir Basarir: 'It should be banned'

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdundaki baskılara dayanamayarak yaşamına son verdi. Kara, olaydan önce çektiği videoları arkadaşlarına göndererek, cemaat yurdunda yaşadığı baskıları anlattı. Videoda cemaat yurdunda ailesinin zorlamasıyla kaldığını söyleyen Kara’nın, yurtta zorla namaz kıldırdıklarını ve bu durumdan rahatsız olduğunu söylediği görüldü.Enes Kara’nın yurt olarak kaldığı cemaat evinde gördüğü baskıları anlattığı…
Read More
Index Of News
Total
0
Share