Ce spune liderul de sindicat STB, după întâlnirea cu Nicușor Dan: «N-a stat cu noi nici măcar un minut»

Liderul sindical al Societății de Transport București (STB), Vasile Petrariu, a avut o întrevedere cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe marginea căreia a făcut declarații ulterior. Se pare că cei doi nu au ajuns la niciun consens, iar situația rămâne în continuare incertă.

article img

Liderul sindical al Societății de Transport București (STB), Vasile Petrariu Foto: Captură Antena 3

Vasile Petrariu și Nicușor Dan au avut o întâlnire, împreună cu alți angajați STB, după ce primarul Capitalei s-a arătat deschis la dialog, în urma grevei acestora.

În urma discuțiilor purtate, sau „nepurtate”, cum acuză sindicalistul, cei doi ar fi trebuit să găsească o soluție pentru încheierea grevei transportatorilor din București. Liderul de sindicat a precizat  însă că situaţia este încă neclară, salariaţii urmând a decide dacă vor cotinua greva.

Vasile Petrariu îl acuză însă pe Nicușor Dan că nu a fost deloc deschis dialogului și nu a alocat discuțiilor nici măcar un minut, potrivit spuselor acestuia. Acest lucru nu face decât să escaladeze conflictul, mai spune Petrariu. 

Domnul primar general a spus la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția că președintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, colegii s-au ridicat de la masă și au plecat.

Domnul primar general n-a stat cu noi nici măcar un minut. N-a intenționat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declarații și poziții belicoase, care incită și instigă nu ajută cu nimic”, a declarat acesta.

Nicușor Dan și Vasile Petrariu se acuză reciproc de apartenență politică. „În faza asta în care conflictul a escaladat, măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real. Ne ducem la salariați să le transmitem această mare realizare. Așteptăm de la tribunal decizia de astăzi.

Mii de scuze. Oamenii să înțeleagă că nu este numai vina noastră. Am fost aduși în această situație de conducerea STB SA, de poziția primarului general, de faptul că primarul general face politică”, a declarat Vasile Petrariu.

Tribunalul București a decis suspendarea grevei șoferilor STB de joi, care a paralizat două zile la rândul traficul din Capitală. Decizia este executorie, așa că angajații trebuie să revină la lucru, așa cum i-a îndemnat și Nicușor Dan în mesajul de joi, 20 ianuarie, imediat după decizia Tribunalului. 

Nici vineri dimineață însă, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu, deși instanța a decis suspendarea grevei și reluarea activității de către șoferi. Vineri, la prânz, magistrații Tribunalului București au decis în plus că greva este ilegală.   

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
The rat, which saved thousands of lives while searching for mines in Cambodia, died thumbnail

The rat, which saved thousands of lives while searching for mines in Cambodia, died

11. 01. 2022 19:38 | KAMBODŽA/TASR Minulý rok odišiel do "dôchodku". Magawa Foto: TASR - AP Potkan Magawa, ktorý bol ocenený za záchranu ľudských životov, lebo dokázal vyhľadať zakopané míny lepšie ako vycvičené psy, cez víkend uhynul vo veku ôsmich ľudských rokov. Informovala o tom v Belgicku sídliaca mimovládna organizácia APOPO, ktorá ho svojho času…
Read More
During the 5 days of the strike, STB lost 6 lei from unsold tickets! thumbnail

During the 5 days of the strike, STB lost 6 lei from unsold tickets!

Greva institutită de sindicatul STB a adus prejudicii grave companiei care riscă acum să intre în imposiblitate de plată a salariilor sau a combustibililor. Conform directorului companiei, în cele cinci zile de grevă STB a pierdut 6 lei din bilete nevândute. „Vorbim de acei bucureșteni cinstiți care merg aproape zilnic cu autobuzul și plătesc pentru…
Read More
Funimation Adds Log Horizon Season 2 to Catalog thumbnail

Funimation Adds Log Horizon Season 2 to Catalog

posted on 2021-10-07 21:30 EDT by Rafael Antonio Pineda Series available with English subtitles, English dub Funimation announced on Thursday that it has added the second season of the Log Horizon anime, available both in English subtitles and English dub. All three seasons of the anime are now available on Funimation. Sentai Filmworks licensed the…
Read More
Index Of News
Total
0
Share