Măcel la granița dintre Iordania și Siria. Armata a ucis 27 de traficanți de droguri

Soldații iordanieni au ucis, joi, 27 de traficanți de droguri înarmați în timp ce încercau să intre în țară din Siria, a declarat un purtător de cuvânt al Armatei. Contrabandiştii au fost „susţinuţi de grupuri armate” care au reuşit să fugă înapoi pe teritoriul sirian, se mai precizează în comunicat. „Cantități mari de stupefiante” au fost confiscate de la locul crimei, a spus acesta.

27 de traficanți de droguri au fost uciși la granița dintre Iordania și Siria

Armata iordaniană spune că a întâlnit contrabandiști pe diferite fronturi de la granița cu Siria și că au existat mai multe operațiuni coordonate pentru a-i doborî. Nu este deocamdată clar ce tip de droguri a fost confiscat, a declarat un alt purtător de cuvânt al Armatei, pentru CNN. Oficialul, care a cerut să rămână anonim conform protocolului Armatei iordaniene, a spus că zăpada a încetinit ancheta.

A fost cea mai sângeroasă ciocnire de până acum cu traficanții de droguri, autoritățile iordaniene intensificându-și operațiunile de căutare în ultimele luni. Atacul militar din zori „a zădărnicit încercările contrabandiștilor de a se infiltra și de a introduce cantități mari de narcotice de pe teritoriul sirian pe cel iordanian”, a spus armata.

Incidente de securitate legate de contrabanda cu droguri

Autoritățile din Iordania au confiscat tot mai multe droguri din Siria, în ultimii ani, iar oficialii Națiunilor Unite au avertizat cu privire la un număr tot mai mare de incidente de securitate legate de contrabanda cu droguri. Cantitatea de stupefiante confiscate în 2021 a fost dublă față de cea din 2020, potrivit cifrelor Armatei, luna ianuarie fiind pe cale să stabilească un record privind arestările pentru narcotice.

Forțele armate iordaniene au declarat că numai în această lună au fost confiscate peste cinci milioane de pastile Captagon, aduse în Iordania din Siria.

Ce este Captagonul

Captagonul este un stimulent comun folosit ca alternativă la amfetamine și metamfetamine în Orientul Mijlociu. Este folosit și în unele țări care se învecinează cu Uniunea Europeană. Pastila a fost inițial numele de marcă pentru un medicament care conținea stimulentul sintetic fenetilină. Deși nu mai este produs legal, drogul care poartă numele Captagon este confiscat frecvent în Orientul Mijlociu, potrivit Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței de Droguri.

Acuzații la adresa ISIS

Iordania a acuzat gruparea ISIS că a produs drogul și l-a vândut, pentru a finanța activități teroriste. În 2015 , un oficial american a susținut că Statul Islamic dă droguri luptătorilor săi.

Grupul de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care are o rețea extinsă de surse în Siria devastată de război, a raportat, de asemenea, atacul, etichetându-l drept „o încercare de a introduce droguri din regiunea Suweida”, din sudul Siriei.

Armata iordaniană a declarat război traficanților de droguri

Armata iordaniană a avertizat că va „răspunde ferm la orice tentativă de infiltrare sau de contrabandă și va împiedica orice subminare a securității naționale”.

La 17 ianuarie, Iordania a anunțat că un ofițer a fost ucis și trei polițiști de frontieră au fost răniți, în urma unui conflict cu traficanții de droguri la granița cu Siria. Câteva zile mai târziu, unul dintre soldații răniți a murit din cauza rănilor.

Controale de-a lungul graniței cu Siria

Această țară din Orientul Apropiat, care găzduiește aproximativ 1,6 milioane de refugiați sirieni de la izbucnirea conflictului din 2011, a înăsprit, în ultimii ani, controalele de-a lungul graniței sale cu Siria, care se întinde pe mai mult de 350 de kilometri.

Câteva zeci de luptători, mulți dintre ei extremiști, se află în spatele gratiilor pentru că au încercat să intre pe teritoriul sirian din Iordania, ca să lupte în războiul civil, transmite AFP.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Mångfald i styrelsen ökar omsättning thumbnail

Mångfald i styrelsen ökar omsättning

När både svensk och utländsk bakgrund finns representerad bland ledamöterna i styrelsen är omsättningen i bolagen högre, enligt ny rapport. ”Att ta tillvara på all kompetens som står till förfogande borde vara en självklarhet för att kunna öka företagens möjlighet att växa. Nu visar dessutom våra undersökningar att företag som har mer jämlika och jämställda…
Read More
Ke Wenzhe: Under two conditions, you can exercise without wearing a mask, and you can make a toast when you eat thumbnail

Ke Wenzhe: Under two conditions, you can exercise without wearing a mask, and you can make a toast when you eat

台北市長柯文哲15日前往劍潭青年活動中心,視察加強版防疫專責旅館,會後接受媒體採訪。右為副市長黃珊珊。(記者方賓照攝) 2022/01/15 12:00〔記者楊心慧/台北報導〕台北市長柯文哲主張用疫苗護照,並認為台北市要先試驗,他今受訪表示,技術上會下令資訊局儘速把系統完成,但是要怎麼用,也要跟中央商量一下,畢竟還是要介接中央的健保資料系統。柯文哲指出,不是打過疫苗就100%不會感染,只是相對安全,就算發病會比較輕微、傳染機率比較低。 柯文哲解釋,中央有出國用的疫苗護照,我們改成國內版而已,現在標準在國內的安全標準是若打兩劑疫苗超過14天,或是打兩劑疫苗超過3個月打第3劑,因為打打兩劑疫苗超過三個月,抗體會掉,慢慢沒有保護力。柯文哲進一步表示,這兩種條件下在國內可以被認為相對安全,這類人可以去運動不戴口罩、餐應吃飯可以敬酒,意思是會比較寬鬆,如果不打疫苗,就要自己限縮生活。相關新聞請見︰「武漢肺炎專區」請點此,更多相關訊息,帶您第一手掌握。 不用抽 不用搶 現在用APP看新聞 保證天天中獎  點我下載APP  按我看活動辦法
Read More
Portable buys Brabus G-Wagon SUV thumbnail

Portable buys Brabus G-Wagon SUV

Controversial street-hop singer, Habeeb Okikiola better known as Portable has bought himself a multimillion-naira Brabus G-Wagon. The musician took to his Instagram page to share the news as he implored fans to join in to celebrate with him. He shared photos and videos of his expensive new whip as he posed before it. Portable noted that his
Read More
Index Of News
Total
0
Share