Coronanieuws: ruim 11.000 coronapatiënten zaten thuis aan zuurstof

Archieffoto: Karin Kamp

Archieffoto: Karin Kamp

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Profielfoto van ANP & Redactie

Geschreven door

ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Ruim 11.000 coronapatiënten zaten thuis aan zuurstof.
  • Schreeuwend personeelstekort horeca omdat GGD mensen ‘wegpikt’.
  • Nederland verwacht ruim een miljard euro minder EU-coronasteun.

Liveblog

06.11

Twijfel over moment van positieve coronatest Novak Djokovic

De BBC heeft twijfels over het herstelbewijs dat Novak Djokovic gebruikte om Australië binnen te komen en mee te doen aan het Australian Open-tennistoernooi. De ongevaccineerde Serviër overhandigde bij aankomst in Melbourne een positieve coronatest die op 16 december in Servië zou zijn afgenomen. Zes dagen later testte hij negatief op het coronavirus. Duitse onderzoekers ontdekten dat de bevestigingscode op de brief van de eerste test lager is dan de code op de brief van de tweede test.

03.31

Ruim 11.000 coronapatiënten zaten thuis aan zuurstof

Tijdens de coronapandemie in Nederland lagen meer dan 11.000 ernstig zieke coronapatiënten thuis aan het zuurstof. Zij werden niet meegeteld in de ziekenhuiscijfers, wat betekent dat het coronavirus in Nederland nog harder heeft toegeslagen dan gedacht, is te lezen in het AD. Op het hoogtepunt van de pandemie kwamen er wekelijks bijna vijfhonderd thuispatiënten bij. Ziekenhuizen krijgen vrijdag het verzoek om meer patiënten thuis te behandelen.

01.15

Schreeuwend personeelstekort horeca omdat GGD mensen ‘wegpikt’

Cafés en restaurants zitten sinds deze week weer vol. Maar lang niet alle uitbaters draaien al op volle kracht, is te lezen in De Telegraaf. Tijdens de lockdown is vooral tijdelijk personeel massaal in andere sectoren aan het werk gegaan. “Tegen het uurloon dat de GGD betaalt kan ik niet op. Door mijn zaak een dag extra te sluiten en minder tafels aan te bieden, red ik het. Maar dit kost serieus omzet.”

00.08

Marokko heropent na ruim twee maanden luchtruim

De regering van Marokko heeft besloten het luchtruim van het land op 7 februari te heropenen. De grenzen van het Noord-Afrikaanse land sloten op 29 november vorig jaar om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. Sindsdien gaan er geen passagiersvluchten van of naar het land.

00.01

Nederland verwacht ruim een miljard euro minder EU-coronasteun

Naar verwachting krijgt Nederland ruim een miljard euro minder aan Europese coronasteun dan tot nu toe werd verwacht, schrijft financiënminister Sigrid Kaag in een brief aan de Tweede Kamer. Nederland verwacht nu 4,7 miljard euro te krijgen, in plaats van de zes miljard euro waar het kabinet eerder vanuit ging.

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Swimmer finds 1,800-year-old marble artifacts near Netanya thumbnail

Swimmer finds 1,800-year-old marble artifacts near Netanya

The Roman-era ship sank in a storm along with architectural elements likely intended for a temple or theater. (May 15, 2023 / JNS) An enormous cargo of marble artifacts, borne in a merchant ship that was shipwrecked in a storm during the Roman Empire period, was uncovered in the coastal waters north of Netanya, the
Read More
News24.com | Shane Warne's body returns home to Australia thumbnail

News24.com | Shane Warne’s body returns home to Australia

Australian great Shane Warne (AFP) A private jet flew the body of Australian cricket superstar Shane Warne home to his native Melbourne on Thursday, six days after his death at the age of 52 provoked shock and grief around the world.Carrying the cricketing great's coffin wrapped in an Australian flag, a chartered Dassault Falcon 7X…
Read More
Jokowi Emphasizes the Importance of Implementing 5 ASEAN Consensus Points for Myanmar Issues thumbnail

Jokowi Emphasizes the Importance of Implementing 5 ASEAN Consensus Points for Myanmar Issues

Jokowi bertemu PM Australia Scott Morrison. ©Biro Pers Sekretariat Presiden Merdeka.com - Presiden Joko Widodo (Jokowi) menegaskan pentingnya implementasi lima butir konsensus ASEAN untuk menyelesaikan masalah Myanmar. Dia menegaskan, pendekatan ASEAN terhadap Myanmar harus didasarkan pada prinsip yang telah disepakati bersama. Utamanya yaitu lima poin konsensus. Hal itu disampaikan Jokowi saat berbincang via telepon dengan…
Read More
Index Of News
Total
0
Share