Csúcsra érhetett az omikron hullám a világban

Koronavírus: hamarosan kész a spanyol vakcina

Utolsó fázisba ért a spanyol Hipra gyógyszercég saját fejlesztésű koronavírus elleni vakcinájának klinikai vizsgálata, miután a gyógyszerügyi hatóság (AEMPS) megadta az ehhez szükséges engedélyt – jelentette be Carolina Darias egészségügyi miniszter sajtótájékoztatón szerda este Madridban.


Tovább a cikkhez

Megtorpedózta a cseh bíróság a kormány járványügyi intézkedését

Hatályon kívül helyezte szerdán a legfelsőbb cseh közigazgatási bíróság azt a kormányrendeletet, miszerint a vendéglőket csakis a beoltottak vagy a Covid-19-en a közelmúltban átesettek látogathatják – jelentette a közszolgálati cseh rádió.


Tovább a cikkhez

Februárban is akcióval próbálja felturbózni a gyér oltási kedvet a kormány

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban és februárban is minden csütörtök és péntek délután, és szombaton oltási akciót lesz a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben – írja a kormányzati koronavírus-portál.


Tovább a cikkhez

Segélykiáltás a dolgozóktól: a szakadék felé robog a magyar egészségügy

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közös felhívást intézett a döntéshozókhoz és közvetett úton a betegekhez is. A 12 pontból álló javaslatcsomagjukat egy szerdai eseményen mutatták be, ahol szóba kerültek az állami ellátórendszer problémái, az ellátási hiányosságok, a Covid-járvány hatásai, a kormányzati intézkedések következményei, vagyis értékelték az elmúlt évek egészségügyet érintő folyamatait. A megszólaló szakemberek és érdekképviseleti vezetők arra figyelmeztettek, hogy a többéves orvosi béremelés csak arra volt jó, hogy ne legyen tömeges a pályaelhagyás, a magyar egészségügyi rendszer azonban már régóta egy lejtőn van, melynek vége a szakadék. Egyre kevesebb a szakember, nincs megfelelő utánpótlás, sokakat elszív a magánegészségügyi szektor és ha így megy tovább, akkor bedől a magyar közellátás. Ennek megelőzésére fogtak össze az érdekképviseletek, és fogalmazták meg a legfontosabb tennivalókat. Úgy vélik ugyanis, hogy nincs vesztegetni való ideje a magyar egészségügy átalakításának.


Tovább a cikkhez

Oltási igazolást hamisított, lebukott a budapesti orvos

Őrizetbe vettek egy budapesti háziorvost és asszisztensét, akik a gyanú szerint valótlan tartalmú oltási igazolásokat állítottak ki; a rendőrök mintegy 60 millió forint korrupciós pénz foglaltak le – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel. A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az ügyben kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyomoz.


Tovább a cikkhez

Kemenesi Gábor: nem kizárt, hogy a jövőben három oltás lesz majd az alapimmunizáció

Az omikron a nem megfelelően vagy oltatlanok körében arat jobban – mondta a Rádió1-en Kemenesi Gábor virológus, aki szerint a biztonságot az oltások adják, mivel azok 99 százalékban megmentenek a haláltól. A szakértő úgy véli, hogy nem kizárt, hogy a jövőben az alapimmunizációhoz három oltásra lesz majd szükség.


Tovább a cikkhez

Vége a tiltásnak: megoldódott a Szputnyikkal és a Sinopharmmal oltott magyarok utazása

Magyarországon sokan kaptak keleti vakcinát, orosz Szputnyikot vagy kínai Sinopharm oltást, akik jobbára nem utazhattak ezzel az oltással az EU-ban. A friss hír szerint ha felvesznek egy olyan oltást is, amit az EU jóváhagyott (elég egyetlen dózis), akkor feloldódik a korlátozásuk.


Tovább a cikkhez

Koronavírus: megjöttek a szerdai magyar adatok

A ma reggel kiadott jelentés szerint az elmúlt 24 órában 19 690 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 77 fő hunyt el a koronavírus-megbetegedés következtében. A friss adat megerősíti, hogy az omikron variáns járványhulláma közel lehet a tetőzéshez.


Tovább a cikkhez

Ferenci Tamás: megfélemlíti, börtönnel fenyegeti az OGYÉI a tudósokat, ami ellen fel kell lépni

Ferenci Tamás, klinikai biostatisztikus, orvosbiológiai mérnök véleménycikket írt arról, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) január 31-én közleményt adott ki, mely szerint “rémhírterjesztés bűntette miatt” feljelentést tettek olyan cikkek kapcsán, amelyek “a favipiravir hatóanyagú gyógyszerek hatásosságát kérdőjelezik meg” a COVID-19 ellen. Ferenci több tudományos cikket idézve rámutat: a favipiravir hatóanyagú gyógyszerek hatásosságának megkérdőjelezése teljes mértékben megfelel az orvostudomány jelenlegi álláspontjának. “Az OGYÉI az általa el nem fogadott álláspontot nem tudományos értelemben vitatja” – írja. “Azt gondolom, hogy a magyar egyetemeknek, kutatóintézeteknek, a tudományos akadémiának nagyon egyértelműen és nagyon határozottan ki kellene állniuk ezen a ponton a tudományos véleménynyilvánítás szabadsága mellett.”


Tovább a cikkhez

32 új eset egyetlen nap alatt a pekingi olimpián

Kedden 32 akkreditált személy adott pozitív koronavírus-tesztet a pénteken kezdődő pekingi olimpia helyszínén – jelentették be szerdán reggel a szervezők.

A kínai fővárosba érkezőket már a repülőtéren tesztelik, majd minden nap legalább egy PCR-teszten át kell esni, csak akkor hagyható el a szállás. Aki pozitív mintát ad, azt a teszteredmény után hamar még egyszer ellenőrzik. Ha az a teszt is pozitív, akkor karantén vár rá, ha pedig negatív, akkor következhet a harmadik PCR-teszt is, és ettől függ, hogy elkülönítik-e a többiektől vagy mehet a buborékrendszerbe. Az elmúlt hat napban 175 hivatalos személy produkált pozitív Covid-tesztet. (MTI)

Így áll az omikron hullám

A teljes világra összesített koronavírus-fertőzésszám január utolsó hetében futott csúcsra, azóta csökkenést láthatunk, amit február első napjának adatai is megerősítenek.

Dánia mellett Izraelben, Szlovéniában és Portugáliában regisztrálják népességarányosan a legtöbb fertőzést,. Utóbbi azért meglepő, mert a mediterrán országban nagyon magas az átoltottság, tehát az omikron arra biztosan képes, hogy fertőzést okozzon az oltottakban.

Címlapkép: Getty Images

Koronavírus: valami nagyon megváltozott Magyarországon az omikron-hullámban

Bő egy hónappal az ötödik, omikron variáns által okozott magyarországi járványhullám kezdete után egyértelmű jeleket lehet azonosítani arra vonatkozóan, hogy a mostani járványszakasz más, mint a korábbiak. A kórházban kezelt betegek száma ugyan meredeken emelkedik, azonban ez az esetszámok arányában lényegesen alacsonyabb, mint korábban, valamint kedvező fejlemény, hogy a nagyon súlyos esetek – lélegeztetésre szoruló betegek – száma és aránya szintén alacsony.


Tovább a cikkhez

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Possible chaos if US extends airline laptop ban thumbnail

Possible chaos if US extends airline laptop ban

(Bloomberg). Las aerolíneas que realizan vuelos transatlánticos pronto podrían encontrarse en una zona libre de dispositivos si cargos estadounidenses avanzan con una prohibición de seguridad para las laptops y otros dispositivos electrónicos grandes en los vuelos de las líneas aéreas procedentes de Europa. [VIDEO] EE.UU. prohíbe laptops y tablets en vuelos de países árabes Las empresas aéreas se preparan…
Read More
Balfour Beatty backs US mini nuclear reactors for UK thumbnail

Balfour Beatty backs US mini nuclear reactors for UK

The US firm is presently working with Hyundai Engineering and Construction to advance projects using its SMR-160 pressurised water reactors in the UK, which generate 160MW. Under the new agreement, Balfour Beatty will act as the main UK construction partner and collaborate with HDEC on the civil construction and installation of the mechanical, electrical and
Read More
How Africans and African-Americans can honor Martin Luther King thumbnail

How Africans and African-Americans can honor Martin Luther King

During an official visit to Washington DC in 1962, Cameroon’s founding President Ahmadou Ahidjo informed President John F. Kennedy of his displeasure over anti-black racism in the US. Ahidjo met and praised the leadership of the National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), the oldest African American civil rights organization, for its willingness…
Read More
BIS Chief Urges Trust in Central Banks thumbnail

BIS Chief Urges Trust in Central Banks

Key Takeaways The general manager of the Bank for International Settlements, Agustín Carstens, has said that the soul of money is trust. According to him, this trust can never be outsourced and automated, and that central banks are in the best position to provide it. He said that stablecoins issued by big tech companies could…
Read More
Younger Investors Are Choosing Crypto thumbnail

Younger Investors Are Choosing Crypto

According to a recent study of wealthy Americans by the Bank of America, younger investors are choosing to allocate significantly more of their portfolios to crypto, and are more likely to believe that crypto offers the greatest opportunities for growth. In the over-42 age bracket, 41% of respondents chose domestic equities as having the best
Read More
Index Of News
Total
0
Share