Ovo su najplaćeniji u svetu zabave: Na listi nema nijedne žene, a prvo mesto je veliko iznenađenje

A. J.

Magazin Forbs objavio je listu najplaćenijih zabavljača 2022. godine i spisak deset sa najvećom zaradom je prilično šokantan.

Za početak, na ovoj listi nema žena. Pored toga, čini se da ova lista obuhvata sve u Holivudu, uključujući zabavljače, režisere, izvođače, muzičare i još mnogo toga.

Najveći zarada za ovu godinu je iznosila 580 miliona i nju je ostvario neko koga biste teško ikad pogodili.

Evo kako izgleda lista od 10. do 1. mesta:

10. Bob Dilan – 130 miliona dolara

Osamdesetogodišnji nobelovac je u julu prava na svoju snimljenu muziku i nekoliko budućih projekata preneo kompaniji Soni za 150 miliona dolara.

9. Rajan Teder – 160 miliona dolara

Pored preko 500 pesama koje je napisao za svoj bend, frontmen OneRepublic-a napisao je hitove za Bijonse, Adel i Eda Širana. On je u januaru prodao deo kataloga investicionoj firmi KKR.

8. Tajler Peri – 165 miliona dolara

Milijarder koji radi sve od producentskog posla, režije i glume vraća franšizu Madea koja ga je učinila slavnim – ali sve što je izgradio oko nje donosi veliku zaradu, od višegodišnjeg produkcijskog ugovora sa BET-om do 330 hektara produkcijskog studija u Atlanti.

7. Pol Sajmon – 200 miliona dolara

Folk rok muzičar je prodao stotine pesama, uključujući „Mrs. Robinson“, „59th Street Bridge Song (Feelin’ Groovi)“ i „The Sound of Silence“ za Soni Music Publishing za oko 250 miliona dolara u martu.

6. Trej Parker i Met Stoun – 210 miliona dolara

Šokantna. Urnebesna. I jeftina za pravljenje. Kreatori Sout Parka – i njegovih izdanaka – nadgledaju posao od koga sada zarađuju više od 80 miliona dolara godišnje, a u avgustu su potpisali šestogodišnji ugovor od 900 miliona dolara sa Paramount+.

5. Kanje Vest – 235 miliona dolara

Milijarder, reper, producent sada zarađuje većinu svog novca od višegodišnjeg ugovora za dizajniranje patika za Adidas. Njegovi prvi komadi kolekcije Yezzy za Gap — duks i jakna — pojavili su se prošle godine i brzo su rasprodati. Naravno, modni brend želi više i navodno je frustriran sporim uvođenjem novih komada u kolekciju.

4. Dvejn „The Rock“ Džonson – 270 miliona dolara

Jedan od retkih glumaca koji su se ove godine našli na listi. The Rock je dobio samo oko četvrtinu svoje zarade od uloga u filmovima kao što su Jungle cruise i Red Notice, pri čemu je najveći deo zarade došao od njegovog popularnog brenda tekile.

3. Džej -Z – 340 miliona dolara

Prvi milijarder hip-hopa dokazao je maher i u poslovnom svetu kada je 2021. unovčio udele u muzičkoj platformi Tidal i brendu šampanjca Armand de Brignac.

2. Brus Springstin – 435 miliona dolara

The Boss je u decembru prodao ceo svoj opus u svoju dugogodišnju izdavačku kuće Sony Music Group. Prodaja, procenena na skoro 500 miliona dolara, uključivala je pet decenija kultnih pesama, snimaka i autorskih zasluga sa 20 studijskih albuma, više setova i snimaka uživo.

1. Piter Džekson – 580 miliona dolara

Režiser Gospodara prstenova prodao je deo svoje firme za vizuelne efekte Veta Digital kompaniji Uniti Softvare za 1,6 milijardi dolara u novembru, čime je postao tek treća osoba u istoriji koja je postala milijarder (posle Stivena Spilberga i Džordža Lukasa) snimajući filmove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Σοφία Πανάγου: «Με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπούν αληθινά αυτό που κάνουν» thumbnail

Σοφία Πανάγου: «Με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπούν αληθινά αυτό που κάνουν»

Πάντα αξιοπρεπής και με ήθος, πορεύεται στον χώρο της υποκριτικής κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού. Πρόκειται για τη Σοφία Πανάγου. Είστε από τις ηθοποιούς που ενώ κάνετε ένα επάγγελμα που με έναν τρόπο εκτίθεστε στο κοινό, παράλληλα κρατάτε την ιδιωτική σας ζωή εκτός των φώτων της δημοσιότητας. Πώς το διαχειρίζεστε όλο αυτό;…
Read More
Did Marvel just give away the ending of The Death of Doctor Strange? thumbnail

Did Marvel just give away the ending of The Death of Doctor Strange?

Home News (Image credit: Marvel Comics) Marvel Comics promised readers Doctor Strange would die in last month's The Death of Doctor Strange #1. Murdered, in fact.Okay, that happened. Sort of. The Death of Doctor Strange #5 variant cover (Image credit: Marvel Comics)Marvel Comics then promised a new Sorcerer Supreme would be revealed in December's The Death of Doctor…
Read More
Index Of News
Total
0
Share