Prenášajú matky covid na deti dojčením? Zatiaľ najväčšia štúdia prináša odpoveď

Malá časť nedávno infikovaných matiek mala v materskom mlieku genetický materiál z vírusu, ktorý spôsobuje covid. 

Podľa výskumníkov z kalifornskej univerzity išlo o šesť percent zo 110 žien s pozitívnym testom alebo symptomatickým ochorením alebo 9 percent len s pozitívnym testom.

Vedci však uviedli, že neexistuje žiadny dôkaz, že materské mlieko obsahuje infekčný vírus alebo genetický materiál naznačujúci replikáciu vírusu.

„Neexistoval tiež žiadny klinický dôkaz, ktorý by naznačoval, že sa deti nakazili, keď ich matka infikovaná covidom dojčila,“ uviedol hlavný autor Paul Krogstad s tým, že dojčenie pravdepodobne nebude nebezpečné.

Štúdia v Pediatric Research je zatiaľ najväčšia svojho druhu a poskytuje podstatnú podporu pre množstvo menších štúdií s podobnými zisteniami, ako aj posilnenie poradenstva od zdravotníckych organizácií, ako je Svetová zdravotnícka organizácia, ktoré odporúčajú matkám počas pandémie pokračovať v dojčení.

Dojčenie má mnoho výhod, no sú zriedkavé prípady, kedy materské mlieko môže prenášať choroby. Je to dobre zdokumentovaná cesta prenosu HIV a ľudského lymfotropného vírusu T-buniek, ktorý môže spôsobiť určitý typ leukémie.

WHO tvrdí, že ženy s covidom môžu dojčiť, ak chcú, ale varuje, že by mali prijať preventívne opatrenia, aby zabránili prenosu infekcie inými spôsobmi, vrátane nosenia respirátora počas kŕmenia, umývania rúk pred a po dotyku dieťaťa a rutinné čistenie povrchov, ktorých sa dotkli.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
The Thorny Ethics of Making Alien Planets Habitable thumbnail

The Thorny Ethics of Making Alien Planets Habitable

Exploration, habitation, and resource extraction all carry a risk of inflicting environmental damage in space, just as they do here on Earth. But some futurists and space settlement enthusiasts have proposed an even more drastic alteration of the space environment: the transformation of the surface of a planet or moon into a more Earth-like environment
Read More
Analysis of SARS-CoV-2 Reinfection Risk Shows Omicron COVID Variant Evades Immunity From Prior Infection thumbnail

Analysis of SARS-CoV-2 Reinfection Risk Shows Omicron COVID Variant Evades Immunity From Prior Infection

By American Association for the Advancement of Science (AAAS) March 15, 2022 Analysis of SARS-CoV-2 reinfection risk in South Africa reveals differences among variants of concern. The Omicron variant of SARS-CoV-2 evades immunity from prior infection, an analysis of routine surveillance data from South Africa indicates. Early in November 2021, South African scientists spotted SARS-CoV-2…
Read More
Can a federal judge overturn the FDA? Abortion pill case to decide. thumbnail

Can a federal judge overturn the FDA? Abortion pill case to decide.

A federal judge will hear arguments Wednesday in a high-stakes court case that could threaten access to medication abortion and blunt the authority of U.S. drug regulators. Judge Matthew Kacsmaryk of Texas is weighing a lawsuit from Christian conservatives aimed at overturning the Food and Drug Administration’s more than two-decade-old approval of the abortion pill mifepristone.
Read More
Index Of News
Total
0
Share