Se lotevate pranja zimske puhovke?

Zime, kot se zdi, še nekaj časa ne bo konec, zato bo toplo zimsko puhovko treba oprati tudi med sezono. Je to dejanje, ki se ga lahko lotite sami, ali je bolje, če jo odnesete v pralnico?

puhovka, pralni stroj

Najprej odstranite trdovratne madeže, nato vse snemljive dele. Puhovko perite z namenskim detergentom in brez mehčalca.

Ne zamudite naših objav na

in

Tudi tople zimske bunde potrebujejo od časa do časa temeljito čiščenje, a kot pravijo poznavalci, ni nujno, da obiščete čistilnico, razen če drugače narekuje deklaracijska etiketa. A priznajmo si, da smo pri delikatnih kosih zmeraj nekoliko negotovi, mednje pa spada tudi topla zimska puhovka. Ta je po navadi nekoliko višje cene in je zato ne bi želeli uničiti.

Blato in druga umazanija

ROČNO PRANJE

Pri puhovkah ni priporočljivo, saj se močno napijejo vode in postanejo težke. Priporoča se torej strojno pranje za občutljivo perilo s hladno vodo. 

Puhovka je tista, ki nas greje na sprehodih, smučanju, sankanju in pri drugih zimskih dejavnostih, in ker gre za enega dražjih kosov, smo pri pranju še posebej previdni. Za začetek pred pranjem s puhovke z metlico očistite vse kose blata ali drugo umazanijo, ki se je znašla na njej. Ti madeži so precej pogosti predvsem pri otroških puhovkah in jih je še kako pametno odstraniti, preden se lotite pranja. Čeprav bunda spada med delikatne kose, se priporoča strojno pranje, in ne ročno. Ko ste odstranili madeže, je čas, da snamete še kapuco in kožuhasto obrobo ter ostale snemljive dele. Kožuhasta obroba naj ne roma v pralni stroj.

Nežen program

Zdaj, ko je puhovka v pralnem stroju, je na vrsti izbira programa. Izberite nežen program za volno in svilo. Bistvenega pomena je, da gre za pranje z mrzlo vodo in nežno centrifugo. V nasprotju bi pretirana centrifuga lahko uničila zgornjo nepremočljivo plast. Pri pranju puhovke nikoli ne dodajamo mehčalca, pametno je izbrati tudi namenski detergent.

Iz pralnega v sušilni stroj

Puhovke po pranju ne puščajte v stroju, nemudoma jo prestavite v sušilni stroj. Morda ste presenečeni nad zapisanim, a zrak lahko zlepi puh, puhovka pa izgubi prvotno obliko. V boben sušilnega stroja dodajte nekaj težkega, denimo športne copate ali plastenko vode. Sušenje pa nastavite ponovno na občutljivo.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Jiangsu Province Promise to Investigate 'Woman in Chains' Video thumbnail

Jiangsu Province Promise to Investigate ‘Woman in Chains’ Video

Jiangsu’s provincial government has established an investigative team to look into the case of a woman being chained by her neck in a dilapidated hut in Fengxian County, Xuzhou, reports China Daily.The local government has vowed to severely punish anyone deemed to have been involved in criminal activity. An investigative team was created after a video…
Read More
A Singing, Dancing Princess Diana? Meet Broadway’s Jeanna de Waal thumbnail

A Singing, Dancing Princess Diana? Meet Broadway’s Jeanna de Waal

We still have a month before Kristen Stewart’s take on Princess Diana in Spencer hits theaters, and presumably a small eternity before seeing Elizabeth Debicki succeed Emma Corrin as the late royal on the fifth season of The Crown. But there is another interpretation of Princess Diana—a singing, dancing, and constantly costume-changing Diana—available now on…
Read More
Index Of News
Total
0
Share