Süreyya Hanım’ın Muhteşem Değişimi: Google Chrome’un Logosu 8 Yıl Sonra Yeniden Değişiyor

Google Chrome, her ne kadar RAM canavarı olsa da hâlâ en çok kullanılan tarayıcı konumunda. Hepimizin kullandığı bu tarayıcı yıllar içinde birkaç logo değişikliğine uğradı ve görünüşe göre bir değişiklik daha yolda.

İlk olarak 2008 yılında karşımıza çıkan ve o zamanlar parlak, üç boyutlu ve şaşalı bir logoya sahip olan Google Chrome’un logosu, bugüne kadar üç kez değişmişti. Son gelen bir habere göre Google Chrome logosu dördüncü kez değişiyor.

Google Chrome’un ilk logosu, bahsettiğimiz gibi üç boyutlu ve bol ışıklandırmalı bir logoydu. O zamanlar için bu unsurlar tabii ‘Of ne kadar teknolojik duruyor baksana’ dedirtiyordu. Daha sonra logo 2011 yılında iki boyutlu bir hal aldı ve ışıklandırma + gölgelendirmeye sahipti. 2014 senesindeki logo değişikliğinde de Google, ışıklandırmayı kaldırmıştı.

Sapsade bir logo: 2022 Google Chrome logosundan gölgelendirmeler de kalkıyor

chrome logosu

Google Chrome’un 8 yıl sonra gerçekleşen logo değişikliğinde logodaki gölgelendirmeler de kalkıyor ve elimizde sade mi sade bir logo kalıyor. Gölgelendirmeler kalkınca sanki logo renkleri incelmiş gibi görülebilir ancak bunun sebebi gölgelerin kalkması değil, mavi dairenin etrafındaki beyaz çemberin büyütülmüş olması.

Gölgelerin kalkmasının yanı sıra yeni logoda renkler daha da canlı hale getirilmiş. Bu sayede Google, Chrome’un modern marka tanımına daha uygun bir logo sunmayı hedefliyor. Ancak logo, standart bir tasarıma sahip değil zira farklı platformlarda farklı görünümlere sahip.

Google Chrome Windows 10-11, macOS, iOS ve ChromeBook logosu

google chrome logosu

Google Chrome logosunun Windows sürümü, Microsoft’un yeni akıcı arayüzüne uyacak şekilde daha canlı renkli bir görünüme kavuşacak. Ancak Chrome OS sürümü diğer sistem simgeleriyle eşleşmesi için tamamen düz renkli bir sürüm alacak. Mac’lerde ise logo, içinde bulunduğu beyaz kareye gölge yansıtacak.

Yeni Google Chrome logosu güncellemesi, önümüzdeki birkaç ay içinde kademeli olarak bütün cihazlara dağıtılacak. Siz logo güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak :
https://www.gizchina.com/2022/02/05/google-chrome-gets-its-first-icon-update-in-8-years/

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
What’s New on Netflix in March 2022 thumbnail

What’s New on Netflix in March 2022

Screenshot: Bridgerton/NetflixAfter season four of Ozark dropped in January, and the premiere of Inventing Anna in February, it looks like March will be tragically devoid of projects starring the incredible Julia Garner. Nevertheless, we march on, and next month brings a typical Netflix slate of murder (fake, scary), murder (fake, funny), and murder (real, scary).…
Read More
6 Things You Didn’t Realize Your iPhone Could Automate thumbnail

6 Things You Didn’t Realize Your iPhone Could Automate

sdx15/Shutterstock.comYou can use your iPhone to create time-saving workflows and automations with Apple’s preinstalled Shortcuts app. If you haven’t yet dipped your toes into the world of iPhone automation, here are six examples to get you started. How to Create Automations To create an automation, launch the Shortcuts app on your iPhone and tap on…
Read More
Boeing Starliner test flight next on ULA’s launch schedule thumbnail

Boeing Starliner test flight next on ULA’s launch schedule

Boeing’s Starliner spacecraft inside the Commercial Crew and Cargo Processing Facility at NASA’s Kennedy Space Center in Florida. Credit: BoeingThe U.S. Space Force has postponed a multi-spacecraft mission that was booked to fly on a United Launch Alliance Atlas 5 rocket in April, moving a redo of a test flight for Boeing’s Starliner crew capsule…
Read More
3 newly discovered worlds risk doom orbiting too close to dying stars thumbnail

3 newly discovered worlds risk doom orbiting too close to dying stars

Home News Science & Astronomy An artist's depiction of a hot Jupiter-sized exoplanet, like TOI-2337b, TOI-4329b or TOI-2669b, in orbit around an evolved, dying star. (Image credit: Karen Teramura/University of Hawaiʻi Institute for Astronomy) Astronomers have spotted three new exoplanets orbiting dangerously close to their parent stars, on the brink of extinction. The three exoplanets, named…
Read More
フロンティア航空、スピリット航空と合併へ 米LCC 2社、大手4社への競争力強化 thumbnail

フロンティア航空、スピリット航空と合併へ 米LCC 2社、大手4社への競争力強化

 米LCCのフロンティア航空(FFT/F9)を傘下に持つフロンティア・グループ・ホールディングスと、スピリット航空(NKS/NK)の2社は現地時間2月7日、今年後半に合併すると発表した。米国内の小規模都市などへの乗り入れや低価格の運賃などにより、大手4社への競争力を高める。 スピリット航空と合併するフロンティア航空=PHOTO: A. Doumenjou, Master Films/Airbus  統合後の新会社は、米国内のほか中南米やカリブ海地域など19カ国145都市へ就航し、1日1000便を運航する見通し。フロンティアは米中西部コロラド州デンバーを、スピリットは南部フロリダ州フォートローダーデールを拠点としており、路線網を補完し合うことでアメリカン航空(AAL/AA)とデルタ航空(DAL/DL)、ユナイテッド航空(UAL/UA)、サウスウエスト航空(SWA/WN)の大手4社への競争力を強化する。また2026年までに航空会社本体で1万人の直接雇用を計画するほか、関連企業で数千人規模での追加雇用も見込む。  新会社は、CEO(最高経営責任者)を含め12人の取締役で構成する。このうち7人はフロンティア、5人はスピリットが指名する見込みで、会長にはフロンティア・グループのビル・フランケ会長が就任する見通し。  両社の機材はすべてエアバス機で、単通路機のA320ファミリーを導入している。エアバスの受注リストによると、2021年12月時点で2社合計で283機保有。A319neoとA320neo、A321neoで構成するA320neoファミリーは448機発注済みで、新会社はA320neoファミリーの保有機数が米国内で最大となる。フロンティア航空と合併するスピリット航空=PHOTO: Christian Brinkmann/Airbus 関連リンクFrontier AirlinesSpirit Airlines ・米投資会社インディゴ、A321neoを255機追加発注 ウィズエアーなどLCC 4社導入(21年11月15日) ・スピリット航空、A320neoファミリー100機発注(20年1月7日)
Read More
OmegaCAM Sees Three Nebulae in Sagittarius thumbnail

OmegaCAM Sees Three Nebulae in Sagittarius

There are two different types of nebulae in this new image from the OmegaCAM instrument on ESO’s VLT Survey Telescope (VST) at Paranal Observatory in Chile. This OmegaCAM/VST image shows three nebulae: the red emission nebula IC 1284 and two blue reflection nebulae NGC 6589 and NGC 6590. Image credit: ESO / VPHAS+ Team. “The
Read More
Index Of News
Consider making some contribution to keep us going. We are donation based team who works to bring the best content to the readers. Every donation matters.
Donate Now

Subscription Form

Liking our Index Of News so far? Would you like to subscribe to receive news updates daily?

Total
0
Share