Xiaomi MIUI 13’ü tanıttı!


Xiaomi küresel Redmi Note 11 serisinin yanı sıra yeni nesil işletim sistemi MIUI 13‘ü uluslararası pazarlarda kullanıma sunduğunu duyurdu. MIUI’nun aylık aktif kullanıcı sayısı 2021 yılının dördüncü çeyreği itibarıyla 500 milyonu aştı. Yeni nesil işletim sistemi, kenar çubuğu ve pencere öğeleri gibi kullanışlı özelliklerin yanı sıra daha hızlı depolama, daha yüksek arka plan işlem verimliliği, daha akıllı işleme ve daha uzun pil ömrü dahil olmak üzere temel deneyimi iyileştirmeye odaklanan çok yönlü yükseltmeler sunuyor.

Temel deneyimi yeni bir düzeye taşıyor

xiaomi

MIUI 13, dosyaların cihazlarda depolanma şeklini yönetmek için sistem düzeyinde yeni bir özellik olan Liquid Storage’ı işletim sistemine ekledi. Geleneksel cihazlarda, cihazlardaki veriler sürekli olarak yeniden yazılır ve depolama alanı zamanla parçalı hale gelir. Bu, yalnızca 36 ay içinde okuma ve yazma hızını %50’yekadar yavaşlatır. Aynı zamanda uygulamalara ne kadar hızlı erişileceğini ve uygulamaların gerekli kaynaklara ne kadar hızlı erişeceğini etkiler ve sistemin yavaşlamasına neden olur. MIUI 13’ün Liquid Storage özelliği, parçalanmayı azaltır ve depolanan verileri etkin bir şekilde yöneterek okuma ve yazma verimliliğini %60’a kadar artırır. Uzun vadede, bazı Android işletim sistemlerinin okuma ve yazma hızı 36 ay sonra %50’ye kadar azalırken, MIUI 13 okuma yazma hızını %95’e varan oranlarda koruyarak kullanıcılara daha uzun “yeni” bir deneyim sunuyor ve cihazın kullanım ömrünü uzatıyor.

MIUI 13’ün ultra hassas bellek yönetim özelliği Atomized Memory, RAM verimliliğini yeni bir düzeye taşıyarak performansı daha da artırıyor. Bu özellik, uygulamaların belleği nasıl kullandığını analiz ediyor ve tek bir uygulamanın RAM kullanım işlemlerini önemli ve önemsiz görevler olarak ayırıyor. Ardından tüm önemsiz görevleri kapatarak uygulamaların yalnızca o anda önemli olan şeyler için belleği kullanmasına olanak tanıyarak performanstan ödün vermeden daha fazla uygulamanın çalışabilmesini sağlıyor.

MIUI 13 ayrıca sistem kaynaklarını kullanım senaryolarına göre dinamik olarak tahsis eden ve MIUI’yi daha akıcı ve duyarlı hale getiren Focused Algorithms özelliğiyle birlikte geliyor. Akıllı telefon işlemcileri, Focused Algorithms özelliği olmadan kaynakları tüm uygulamalara nispeten eşit şekilde dağıtır. Focused Algorithms, etkin uygulamaya diğerlerinin göre daha fazla öncelik vererek işlemcinin önemli görevlere odaklanmasını sağlar ve ihtiyaç duyulan yerde ve zamanda daha yüksek hıza ve daha yüksek performansa erişmeye olanak verir.

MIUI 13’ün bir diğer önemli özelliği ise Smart Balance olarak öne çıkıyor. Performans ve güç tüketimi arasındaki dengeyi otomatik olarak bulmak üzere tasarlanan özellik, kullanıcıların hareket halindeyken ihtiyaç duydukları gücü ve hızı elde etmelerini sağlıyor. MIUI 13, Smart Balance toplam pil ömrünü %10’a kadar uzatıyor.

Verimliliği artıran ve deneyimi kişiselleştiren tamamen yeni özellikler

MIUI 13, temel deneyim iyileştirmelerinin yanı sıra, deneyimi özelleştirmeye ve kişiselleştirmeye olanak tanıyan yeni özellikleri de beraberinde getiriyor.

Kullanıcılar, yeni pencere öğeleriyle, akıllı telefonlarını App Vault veya ana ekranda uygun modüller ve bildirimlerle kişiselleştirebiliyor. Bu pencere öğeleri; bildirimler, yapılacaklar listesi, hava durumu ve daha fazlası gibi konularda haberdar olmayı kolaylaştırıyor. MIUI 13, farklı boyutlardaki pencere öğelerini destekliyor. 2×1, 2×2, 2×3, 4×2 ve 4×4 seçenekleri ile kullanıcılar, daha önemli bilgileri tek bir pencere öğesine sığdırabiliyor ve pencere öğelerini daha önce sığmadıkları yerlere yerleştirebiliyor.

MIUI 13’teki diğer bir verimlilik aracı olan Kenar Çubuğu, mevcut uygulamadan ayrılmadan yalnızca bir kaydırma hareketiyle tüm favori uygulamalara kayan pencereler üzerinden erişmeyi sağlıyor. Bu, birden fazla uygulamayı aynı anda açmanın veya aralarında hızla geçiş yapmanın daha kolay bir yolunu arayanlar için ideal bir seçenek oluşturuyor. Kullanıcılar ayrıca, kenar çubuğunda 10 adede kadar uygulama ile özelliği özelleştirebiliyor.

Güncelleme Bilgileri

Mi 11 Ultra, Mi 11, Mi 11i, Mi 11 Lite 5G, Mi 11 Lite, Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 11T, Xiaomi 11 Lite 5G NE, Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S, Redmi Note 11, Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10, Redmi Note 10 JE, Redmi Note 8 (2021), Redmi 10, Xiaomi Pad 5 modelleri MIUI 13’ün ilk versiyonunu 2022 yılının ilk çeyreğindealmış olacak. Diğer cihazlara sürüm kademeli olarak dağıtılacak. Dağıtım tarihlerini içeren çizelgeyi MIUI web sitesinde bulabilirsiniz.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
The Reason Ford Won't Build A Mustang GT500 Convertible thumbnail

The Reason Ford Won’t Build A Mustang GT500 Convertible

NATALLIA B/Shutterstock The original Shelby GT500 rolled off the production floor in 1967. Buyers could get this beast equipped with a 355 hp, 428 cubic-inch Police Interceptor engine (referred to as the Cobra Le Mans engine) with two 600-CFM Holley carburetors. It was considered to be the more passenger-car friendly engine. Or, for $1,000 more,…
Read More
Xpeng Motors Enters Australia, Set to Launch Xpeng G6 Coupe SUV in Q4 thumbnail

Xpeng Motors Enters Australia, Set to Launch Xpeng G6 Coupe SUV in Q4

Skip to content Pandaily Everything about China's Innovation Recently, XPeng Motors announced a partnership with the Australian company TrueEV, which will become the sole importer, distributor, and retailer of XPeng Motors in Australia, introducing XPeng Motors to the Australian market. It is reported that TrueEV will launch the XPeng G6 coupe SUV model for the
Read More
iPhone subreddit starting protest early, going dark indefinitely thumbnail

iPhone subreddit starting protest early, going dark indefinitely

Following Reddit announcing its new API costs for developers that are killing third-party apps like Apollo, one of the most popular Apple-related subreddits has announced it will be starting its protest early. Going further, the mods have shared that it won’t just be limited to a few days, they plan for the iPhone subreddit to
Read More
Crypto CEO becomes one of the world's richest billionaires thumbnail

Crypto CEO becomes one of the world’s richest billionaires

"Zhao Changpeng has become the world's biggest cryptocurrency billionaire(Image: Bloomberg via Getty Images)A cryptocurrency CEO has become one of the richest people on the planet.Changpeng "CZ" Zhao, who manages the Binance cryptocurrency exchange, has joined the ranks of the world's top billionaires, with an estimated net worth of at least $96 billion, according to new…
Read More
Apple Watch Series 7 will be available for subscription this Friday and will go on sale next Friday! thumbnail

Apple Watch Series 7 will be available for subscription this Friday and will go on sale next Friday!

與 iPhone 13 系列和 iPad mini 6 同場發佈的第七代 Apple Watch,今日終於正式公佈於本週五 (10 月 8 日) 晚上 8 點起接受訂購,並於一星期後的 10 月 15 日正式出貨及於門市發售。Apple Watch Series 7 外觀上主要的升級就是邊框減少了 40%,令螢幕面積比 Series 6 加大近 20%。而對比 Series 3 的螢幕面積,更大了超過 50%。另外,新一代機身整體都強化了。包括歷來最強的玻璃錶面,玻璃錶面加厚 50%,厚度超過 Apple Watch Series 6 的兩倍,加強了錶面的堅固度與耐用度。機身設有 IP6X 防護等級認證,防水方面獲得 WR50 等級,防水 50 米。配合更大的螢幕,整個系統的按鈕都經過重新設計,發揮這個更大顯示器的優勢。使用計算機、秒錶及計時器等 app,操作上都比以往更輕易。加上,Apple Watch 上首度現身的全新 QWERTY 鍵盤,具備快滑功能,讓你以點按或在鍵盤上輕掃字母來打出英文訊息,並懂得以機器學習來預測你想輸入的字詞。其他升級方面,Apple Watch Series 7 針對充電方面都有所提升,全面更新的充電架構配合快速充電 USB-C 線,只需約 45…
Read More
Index Of News
Total
0
Share