טיפול כימותרפי מול טיפול אנדוקריני בסרטן השד

ציון ההישנות על בסיס מבדק של 21 גנים עבור סרטן שד הינו שימושי לצורך ניבוי של תועלת הטיפול הכימותרפי עבור סרטן שד עם קולטנים להורמונים, ללא קולטנים ל-HER-2 וללא מעורבות קשריות לימפה אקסילריות. עבור נשים עם סרטן שד עם מעורבות קשריות לימפה אקסילריות, טרם ידוע אם ציון ההישנות מנבא היטב את התועלת של טיפול כימותרפי אדג’ובנטי.

המחקר בוצע בשיטה פרוספקטיבית עם הקצאה אקראית בו השתתפו נשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, שלילי לקולטנים ל-HER-2 עם מעורבות של אחת עד שלוש קשריות לימפה אקסילריות וציון הישנות של 25 ומטה (טווח הציונים הוא 0-100, כאשר ציונים גבוהים מציינים פרוגנוזה עגומה יותר). המטופלות הוקצו לקבלת טיפול אנדוקריני בלבד או לטיפול אנדוקריני וכימותרפי משולב (כימו-אדנוקריני). המטרה העיקרית של המחקר זה היתה לקבוע את ההשפעה של כימותרפיה על שרידות ללא מחלה פולשנית ולבחון האם השפעה זו מושפעת מציון ההישנות. התוצא השניוני של המחקר היה שרידות ללא חזרה מרוחקת.

5,083 נשים (33.2% לפני גיל המעבר ו-66.8% לאחר גיל המעבר) עברו הקצאה אקראית, ומהן 5,018 השתתפו במחקר. על פי ניתוח ביניים שלישי שהוגדר מראש, תוצאות המחקר הדגימו כי התועלת של הטיפול הכימותרפי, בהתייחס לשרידות ללא מחלה פולשנית, נמצאה שונה בין נשים לפני ואחרי גיל המעבר (p=0.008). משום כך החוקרים ביצעו ניתוחים סטטיסטיים נפרדים עבור כל אחת מקבוצות הגיל הללו.

בקרב נשים לאחר גיל המעבר, שיעור השרידות ללא מחלה פולשנית לאחר 5 שנים עמד על 91.9% בקבוצת הטיפול האנדוקריני, ו-91.3% בטיפול הכימואנדוקריני- כך שלא נצפתה עדיפות לטיפול הכימותרפי (יחס סיכונים להישנות של מחלה פולשנית, סרטן ראשוני חדש [שד או אחר] או תמותה של 1.02; רווח בר-סמך של 95%, 0.82-1.26; p=0.89). בקרב נשים שטרם עברו את גיל המעבר, שיעורי השרידות ללא מחלה פולשנית לאחר 5 שנים עמדו על 89% בקבוצת הטיפול האנדוקריני ו-93.9% בקבוצת הטיפול הכימואנדוקריני (יחס סיכונים של 0.6; רווח בר-סמך של 95%, 0.43-0.83; p=0.002), עם עליה דומה בשיעורי שרידות ללא הישנות מרוחקת (יחס סיכונים של 0.58; רווח בר-סמך של 95%, 0.39-0.87; p=0.009). התועלת היחסית של הכימותרפיה לא גברה עם העליה בציון ההישנות.

מסקנת החוקרים הייתה כי עבור נשים לפני גיל המעבר עם סרטן שד עם מעורבות של עד שלוש קשריות לימפה אקסילריות וציון הישנות של עד 25, טיפול כימואנדוקריני נמצא קשור לשיעורי שרידות ללא מחלה פולשנית וללא הישנות מרוחקת גבוהים משל אלו שקיבלו טיפול אנדוקריני בלבד. לעומת זאת, בקרב נשים לאחר גיל המעבר עם מאפיינים דומים, לא נצפתה עדיפות של הטיפול הכימואנדוקריני על פני הטיפול האנדוקריני בלבד.

מקור:

Kevin Kalinsky, et al. (2021) “21-Gene Assay to Inform Chemotherapy Benefit in Node-Positive Breast Cancer.” The New England Journal of Medicine, December 2021. Vol. 385, Issue 25, p. 2336-2347. 10.1056/NEJMoa2108873

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Higher Estrogen Levels May Protect Against COVID-19 Death thumbnail

Higher Estrogen Levels May Protect Against COVID-19 Death

Women with increased estrogen levels had a lower risk of death from COVID-19, suggesting that female sex hormones may have protective effects against severe illness, according to a cohort study from Sweden. Postmenopausal women who were taking hormone replacement therapy were more than 50% less likely to die from COVID-19 compared with those with natural…
Read More
Spring fashion ft Rashmika Mandanna thumbnail

Spring fashion ft Rashmika Mandanna

Winter is now fading, steadily paving way for spring. In case you are looking for wardrobe cues, take them from Rashmika Mandanna's wardrobe! Credit: Instagram/RashmikaMandannaSprings are all about bright colours...Credit: Instagram/RashmikaMandannaCredit: Instagram/RashmikaMandannaHow about a pink kurta set for a day function?Credit: Instagram/RashmikaMandannaA gown with a cute flower patch depicting spring is oh-so-cute!Credit: Instagram/RashmikaMandannaTip 101 on how
Read More
The FDA Just Approved Another COVID-19 Vaccine thumbnail

The FDA Just Approved Another COVID-19 Vaccine

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) announced on Monday that it has approved the Moderna COVID-19 vaccine for individuals aged 18 years and older. This makes Moderna the second vaccine to gain FDA approval, after the Pfizer/BioNTech vaccine in August 2021. The U.S. joins countries such as Japan, Canada, the U.K., and Israel, where…
Read More
Index Of News
Total
0
Share