Harry a Meghan se vyjádřili k válce na Ukrajině. Pořádně to ale schytali

Mezi známé osobnosti, které podpořily Ukrajince ve válce s Ruskem, se přidali i vnuk královny Alžběty II. Harry a jeho manželka Meghan. Jenže za své prohlášení to pořádně schytali. Někteří fanoušci královské rodiny jim vyčítají, že by měli zůstat neutrální.

Ať Harry a Meghan udělají cokoliv, v očích některých fanoušků královské rodiny to vždycky bude špatně. Už ve čtvrtek jako první členové britské královské rodiny odsoudili ruskou invazi na Ukrajinu, ale i za to se na ně snesla vlna kritiky.

“Princ Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, a všichni ve společnosti Archewell stojíme za ukrajinským lidem při tomto porušení mezinárodního a humanitárního práva a vyzýváme světovou společnost a její představitele, aby udělali to samé,” napsal známý pár v prohlášení, které zveřejnil na stránkách své společnosti Archewell.

Ne všichni ale Harryho a Meghan za odsouzení ruské agrese pochválili. Někteří fanoušci královské rodiny je kritizují za to, že nezůstali nestranní.

“Není to proti královskému protokolu? Neměli by být nestranní, ostatně pořád je to princ,” napsal podle webu The News jeden uživatel twitteru. “Pokud chtějí komentovat politiku, tak by měl vrátit královně svůj titul,” přisadil si další.

​”Když něco komentuje coby vévoda a ona jako jeho partnerka, tak reprezentují část britské královské rodiny. To je nebezpečné a nezodpovědné,” nelíbí se jinému uživateli. Ostatní zase Harryho a Meghan obviňují, že se snaží zviditelnit.

Zatímco královna Alžběta II. i její syn Charles se řídí pravidlem přísné neutrality v politických záležitostech, kritikům Harryho a Meghan museli v sobotu pořádně zamotat hlavu princ William s manželkou Kate. I oni se totiž veřejně za Ukrajince postavili.

​Na svém twitterovém účtu zveřejnili příspěvek, v němž vzpomínají na to, že se v roce 2020 setkali s prezidentem Zelenským a jeho manželkou, od nichž se dozvěděli, s jakou nadějí a optimismem vidí budoucnost Ukrajiny.

“Dneska stojíme za prezidentem a všemi lidmi na Ukrajině v jejich odvážném boji za tuto budoucnost,” napsali William a Kate.

Drsný útok na vévodkyni Meghan od jejího vlastního otce (8/2021):

TN.cz

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Kurzarbeit: Staat nimmt durch Progressionsvorbehalt 3,5 Milliarden Euro Steuern ein thumbnail

Kurzarbeit: Staat nimmt durch Progressionsvorbehalt 3,5 Milliarden Euro Steuern ein

Streit über Steuernachzahlungen Staat nimmt bei Kurzarbeitern rund 3,5 Milliarden Euro zusätzlich ein In der Pandemie mussten viele Arbeitnehmer in Kurzarbeit gehen. Durch eine umstrittene Regel erhöhte das oft den persönlichen Steuersatz: »Ein Unding«, wettert die Linke – und erinnert die FDP an alte Versprechen. 31.01.2022, 08.15 Uhr Auch der Autobauer BMW (hier das Werk…
Read More
VLADAN MILOJEVIC LEFT AEK FROM ATHENS thumbnail

VLADAN MILOJEVIC LEFT AEK FROM ATHENS

ATINA - Srpski trener Vladan Milojević napustio je AEK iz Atine posle samo četiri meseca, saopšteno je večeras na sajtu kluba.Kako se navodi, saradnja je raskinuta sporazumno.Foto Tanjug/ R. Prelić, arhivaKompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa
Read More
Ex-Minister Knocks South-East Governors Over Igbo Presidency thumbnail

Ex-Minister Knocks South-East Governors Over Igbo Presidency

A former Nigerian Minister, Prof Chinedu Nebo, has berated South-East governors over their perceived silence on the Igbo presidency. Speaking at an event in Enugu, on Saturday, Nebo accused the governors of betraying the interest of the region for personal political gains. The former minister stated that the next President in 2023 should be an Igbo…
Read More
Index Of News
Total
0
Share