Măcel la granița dintre Iordania și Siria. Armata a ucis 27 de traficanți de droguri

Soldații iordanieni au ucis, joi, 27 de traficanți de droguri înarmați în timp ce încercau să intre în țară din Siria, a declarat un purtător de cuvânt al Armatei. Contrabandiştii au fost „susţinuţi de grupuri armate” care au reuşit să fugă înapoi pe teritoriul sirian, se mai precizează în comunicat. „Cantități mari de stupefiante” au fost confiscate de la locul crimei, a spus acesta.

27 de traficanți de droguri au fost uciși la granița dintre Iordania și Siria

Armata iordaniană spune că a întâlnit contrabandiști pe diferite fronturi de la granița cu Siria și că au existat mai multe operațiuni coordonate pentru a-i doborî. Nu este deocamdată clar ce tip de droguri a fost confiscat, a declarat un alt purtător de cuvânt al Armatei, pentru CNN. Oficialul, care a cerut să rămână anonim conform protocolului Armatei iordaniene, a spus că zăpada a încetinit ancheta.

A fost cea mai sângeroasă ciocnire de până acum cu traficanții de droguri, autoritățile iordaniene intensificându-și operațiunile de căutare în ultimele luni. Atacul militar din zori „a zădărnicit încercările contrabandiștilor de a se infiltra și de a introduce cantități mari de narcotice de pe teritoriul sirian pe cel iordanian”, a spus armata.

Incidente de securitate legate de contrabanda cu droguri

Autoritățile din Iordania au confiscat tot mai multe droguri din Siria, în ultimii ani, iar oficialii Națiunilor Unite au avertizat cu privire la un număr tot mai mare de incidente de securitate legate de contrabanda cu droguri. Cantitatea de stupefiante confiscate în 2021 a fost dublă față de cea din 2020, potrivit cifrelor Armatei, luna ianuarie fiind pe cale să stabilească un record privind arestările pentru narcotice.

Forțele armate iordaniene au declarat că numai în această lună au fost confiscate peste cinci milioane de pastile Captagon, aduse în Iordania din Siria.

Ce este Captagonul

Captagonul este un stimulent comun folosit ca alternativă la amfetamine și metamfetamine în Orientul Mijlociu. Este folosit și în unele țări care se învecinează cu Uniunea Europeană. Pastila a fost inițial numele de marcă pentru un medicament care conținea stimulentul sintetic fenetilină. Deși nu mai este produs legal, drogul care poartă numele Captagon este confiscat frecvent în Orientul Mijlociu, potrivit Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței de Droguri.

Acuzații la adresa ISIS

Iordania a acuzat gruparea ISIS că a produs drogul și l-a vândut, pentru a finanța activități teroriste. În 2015 , un oficial american a susținut că Statul Islamic dă droguri luptătorilor săi.

Grupul de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care are o rețea extinsă de surse în Siria devastată de război, a raportat, de asemenea, atacul, etichetându-l drept „o încercare de a introduce droguri din regiunea Suweida”, din sudul Siriei.

Armata iordaniană a declarat război traficanților de droguri

Armata iordaniană a avertizat că va „răspunde ferm la orice tentativă de infiltrare sau de contrabandă și va împiedica orice subminare a securității naționale”.

La 17 ianuarie, Iordania a anunțat că un ofițer a fost ucis și trei polițiști de frontieră au fost răniți, în urma unui conflict cu traficanții de droguri la granița cu Siria. Câteva zile mai târziu, unul dintre soldații răniți a murit din cauza rănilor.

Controale de-a lungul graniței cu Siria

Această țară din Orientul Apropiat, care găzduiește aproximativ 1,6 milioane de refugiați sirieni de la izbucnirea conflictului din 2011, a înăsprit, în ultimii ani, controalele de-a lungul graniței sale cu Siria, care se întinde pe mai mult de 350 de kilometri.

Câteva zeci de luptători, mulți dintre ei extremiști, se află în spatele gratiilor pentru că au încercat să intre pe teritoriul sirian din Iordania, ca să lupte în războiul civil, transmite AFP.

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
You can also be an athlete at home! thumbnail

You can also be an athlete at home!

Rekreiranje doma najbrž še nikdar ni bilo tako priljubljeno kot lani in letos. Zaradi zaprtih telovadnic so bili še najbolj zagreti obiskovalci fitnesa in igralci skupinskih športov prisiljeni v telovadbo doma. Dviganje uteži, aerobika, pilates, joga in druge vaje, ki jih običajno izvajamo v temu namenjenem športnem objektu, so se preselili v sobe, dnevne sobe…
Read More
Teams that train together, win together. Send your team to SMX! thumbnail

Teams that train together, win together. Send your team to SMX!

Successful search marketing requires thoughtful coordination between diverse teams responsible for SEO, PPC, content, data, and beyond. One key to nurturing that coordination is a shared training experience that gets teams on the same page, speaking the same language, and working towards a shared vision of success. Sign your team up for their choice of SMX Master Class –…
Read More
Fan theories about the "Squid Game" series are as good as the plot itself: Did this come to your mind? thumbnail

Fan theories about the “Squid Game” series are as good as the plot itself: Did this come to your mind?

05/10/21 | 16:40 ≫ 14:50 05/10/21 | 16:40 ≫ 14:50 Upozorenje: Ovaj tekst sadrži SPOJLERE! Foto: Netflix/IMDB Serija "Squid Game", južnokorejska drama u produkciji Netfliksa, stekla je ogromnu popularnost zahvaljujući neverovatnoj glumačkoj ekipi i zanimljivom zapletu. Radnja prati grupu individua, koji svi do jednog grcaju u dugovima, te pristaju da učestvuju u neobičnom izazovu, ne bi li osvojile 38 miliona dolara. Izazov se…
Read More
24 hours in pictures, 12 June 2024 thumbnail

24 hours in pictures, 12 June 2024

Through the lens: The Citizen's Picture Editors select the best news photographs from South Africa and around the world. Giant female panda Ran Ran breastfeeds one of her twin cubs at the China Conservation and Research Center for the Giant Panda in Ya’an Bifengxia Base, during a press tour, near Ya’an, Sichuan province, China, 12
Read More
Index Of News
Total
0
Share