Samsung vyzývá iPady. Galaxy Tab S8 Ultra je namakaný tablet, který naláká na špičkový displej a stylus

Samsung na akci Galaxy Unpacked představil, nejen novou řadu Galaxy S22, ale také nové tablety řady Galaxy Tab S8. Vůbec poprvé se „esková“ tabletová rodina rozrostla na tři modely. Základní Galaxy Tab S8, jehož největším ústupkem je použitá zobrazovací technologie, doplňuje Galaxy Tab S8+ a Galaxy Tab S8 Ultra se zatím největším displejem, který jihokorejský výrobce kdy použil u svých top tabletů.

Samsung novými tablety reaguje na poslední dva roky, kdy zájem o tento segment dost výrazně narostl. Novinky spadají do kategorie „Video first“, mohou se opřít o tenké kovově tělo, čtyři reproduktory od AKG, o tři mikrofony s filtrací šumu, o špičkové displeje či o rychlá úložiště, která rozšíříte microSD kartami.

Klepněte pro větší obrázek
Trojice tabletů od Samsungu se liší rozměry, kapacitou baterie, počtem selfie kamer i zobrazovací technologií

Nejnovější Android 12 s nadstavbou One UI Tab 4 je samozřejmostí, potěší i deklarované čtyři generace Androidu. Nejnovější tablety od Samsungu tak svůj životní cyklus zakončí až u Androidu 16, a bezpečnostní záplaty budou dostávat ještě o jeden rok déle!

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Stejně, jako je Ultra nejvybavenějším modelem řady Galaxy S22, tak i Galaxy Tab S8 Ultra je výkladní skříní tabletů Galaxy. Jedná se o vůbec největší univerzální tablet, který kdy Samsung vyrobil. Je osazen 14,6″ Super AMOLED displejem, který využívá rozlišení 2 960 × 1 848 pixelů. Samsung panel doplnil vůbec nejtenčími rámečky ve své tabletové historii, mají tloušťku jen 6,3 mm. V displeji je umístěn výřez pro duální selfie (12 + 12 Mpx), pod panelem se skrývá i čtečka otisků prstů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra a doplňkový kryt s QWERTY klávesnicí a touchpadem

Celokovový tablet je vyrobený z odolnějšího hliníku Armor Aluminium, který je ve srovnání s Galaxy Tab S7 o 30 % odolnější proti poškrábání a o 40 % odolnější vůči násilnému ohybu. Hmotnostně se bavíme zhruba o polovině toho, kolik váží notebook.

Boky zdobí na bocích vývody antén, na zádech čekejte fotomodul s dvěma fotoaparáty. Hlavnímu 13Mpx snímači s automatickým zaostřováním pomáhá 6Mpx širokáč a přisvětlovací dioda. Přední i zadní fotoaparáty podporují režim autoframing, který se výrazněji prosadil již u řady Galaxy S21. Tablet tak dokáže postupně ostřit a „věnovat pozornost“ osobám, které se postupně dostanou do záběru. Tablet zvládne maximálně natočit 4K videa, při přehrávání si poradí až s 8K záznamy v 60 fps.

Pod krytem se našlo místo na obří 11 200mAh baterii, kterou dobijete až 45 Watty (z nuly na sto za 80 minut). Tablet se bude nabízet pouze v grafitové barevné variantě, v tenké základní krabici budete sice nabíječku hledat marně, přesto potěší přibalený stylus S Pen. Přes přibalený kabel můžete z tabletu dobíjet smarphony řady Galaxy S22. Velká baterie poslouží jako powerbanka.

S Pen bude i tentokrát nepostradatelným pomocníkem při ovládání systému, přepínání slidů, psaní, kreslení či při editaci fotek a videí. Stylus odpočívá na zádech, k nimž je magneticky přichycený při dobíjení. Alternativně lze stylus přicvaknout i na jednu z delších hran tabletu, ať je rychle po ruce. Zajímavá je také interakce tabletů s telefony řady Galaxy, které poslouží jako digitální paleta pro výběr barev, zatímco displej tabletu využijete jako plátno při kreslení v aplikaci Clip Studio. Stylus má navíc o třetinu nižší latenci než dříve.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra se bude nabízet jen v grafitové barevné variantě

Špičkový multimediální tablet pohání Snapdragon 8 Gen 1, který doplní 8 nebo 12GB RAM. Stejně tak bude tablet k dostání se 128 nebo 256GB úložištěm, které si ještě rozšíříte microSD kartami. Na těle tabletu najdeme čtyři reproduktory od AKG s podporou Dolby Atmos, sluchátkový jack na těle chybí. Budete si muset pomoci USB-C konektorem nebo bezdrátovou konektivitou. Ta zahrnuje Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E či 5G. Tablety se však budou nabízet i ve Wi-Fi variantě.

V tabletu běží Android 12 s nadstavbou One UI Tab 4, v němž si můžete zobrazit hned několik aplikačních oken najednou. Přímo v zařízení se však můžete přepnout na desktopový režim DeX. Alternativně může displej tabletu posloužit jako bezdrátový displej pro systém Windows 11. Mezi nejzajímavější doplňkové příslušenství patří kryt s klávesnicí, který je vyrobený z antibakteriální polyuretanové umělé kůže. Jednotlivé klávesy jsou podsvětleny, touchpad je krytý sklem. Klávesnici lze díky funkci Wireless Keyboard Share propojit i se smartphony řady Galaxy.

Klepněte pro větší obrázek
Společně s klávesnicí a touchpadem působí tento komplet tak trochu jako notebook

Galaxy Tab S8 Ultra se začne prodávat 25. února. Ceny začínají na částce 29 999 Kč (Wi-Fi varianta, 8/128 GB). 5G varianta vychází na 33 499 Kč. V případě verze 12/256 bude tablet stát 32 499 Kč (Wi-Fi), resp. 35 999 Kč (5G), ovšem na dostupnost si budete muset až do konce března. Pokud si Tab S8 Ultra předobjednáte, získáte k němu zdarma výše zmíněné pouzdro s klávesnicí.

rozměry a hmotnost: 326 × 209 × 5,5 mm, 728 g
displej: 14,6″, kapacitní Super AMOLED, 1 848 × 2 960, 239 PPI
sítě: přístroj nepodporuje telefonní sítě
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 8 GB, baterie: 11 200 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (8× Cortex-X2, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus

cena: ještě se neprodává

Note: This article have been indexed to our site. We do not claim legitimacy, ownership or copyright of any of the content above. To see the article at original source Click Here

Related Posts
Happy Friday regala sconti per Douglas e Nespresso ai clienti Vodafone thumbnail

Happy Friday regala sconti per Douglas e Nespresso ai clienti Vodafone

Siamo di nuovo alla fine della settimana lavorativa, e come ogni venerdì torna l'appuntamento con Happy Friday per i clienti Vodafone iscritti al programma di fidelizzazione Vodafone Happy. Per l'Happy Friday di oggi, 11 febbraio, Vodafone propone ai suoi clienti due alternative tra le quali scegliere. Andiamo a vedere i dettagli: 30% di sconto per gli acquisti effettuati negli store o sullo store…
Read More
Next Wave: Thinking about Jumia and the future of e-commerce thumbnail

Next Wave: Thinking about Jumia and the future of e-commerce

In 2012, Jumia, Africa’s first ecommerce giant, revolutionised shopping by offering the service online, alongside shipping. Since then, they have grown as a market leader over the African continent. They have also gone on to list their shares on the stock exchange, in 2019. The listing went well; their stock prices surged 75% on its
Read More
Golang’s most important feature is invisible thumbnail

Golang’s most important feature is invisible

TLDR: The Go standard runtime allows for asynchronous coding while allowing the developer a simply synchronous interface.I’ve worked professionally with Go for a couple of years and one thing that I have been repeatedly surprised about is how little attention has been given to what I consider Go’s most important feature.When asked about Go’s most…
Read More
Index Of News
Total
0
Share